3. havalimanı terminaline yapılacak 451 odalı oteli kim işletecek?

3. havalimanı terminaline yapılacak 451 odalı oteli kim işletecek?
29 Ekim'de açılacağı duyurulan İstanbul Yeni Havalimanında, terminal içinde bir de otel yer alacak. 52 milyon liraya yapılacak 451 odalı oteli 25 yıl boyunc IGA'nın işleteceği belirtildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvenli'nin haberine göre, havalimanı terminal binasında hizmet verecek otelin işletmesini 25 yıl boyunca IGA yürütecek.

27 Eylül'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'ÇED gerekli değildir' kararı verilen ve terminal binası içine yapılacak olan otelin sektöründeki “havalimanı oteli ve business (iş) oteli” gereksinimlerini karşılayacak şekilde projelendirildiği belirtildi.

2 GİRİŞİ OLACAK

Hem hava tarafındaki transfer yolcularının kullanımına hem de kara tarafındaki tüm misafirlere hizmet vermek amacıyla terminal binası giden yolcu katında birbirinden bağımsız iki farklı girişi olacak. Hava tarafı oteli genellikle kısa süreli konaklamalara (0-3 saatten başlayan) uygun şekilde daha küçük odalardan oluşacak. Bu bölümde yiyecek-içecek servisi ve diğer geleneksel otel aktiviteleri minimumda tutulacak.  Kara tarafı oteli ise daha çok “Business (İş) Hotel” tanımına uyacak şekilde bir hizmet politikası sunacak. Restoran/bar, jimnastik salonu ve toplantı odaları yapılması planlanıyor.

25 YIL İGA İŞLETECEK

Proje kapsamında yapılacak inşaat çalışmalarının yaklaşık 6 ayda tamamlanması hedefleniyor. İnşaat sırasında 300, işletme aşamasında ise toplam 180 kişinin çalışması öngörülüyor. Ekonomik ömrü 49 yıl olarak öngörülen otel, DHMİ ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 yıl süreyle İGA tarafından işletilecek. Terminal oteli,  11 bin 854 metrekarelik alan üzerine kurulacak. 4 kat olarak yapılacak 451 odalı otelin yatırım tutarı 52 milyon 258 bin 265 TL olarak hesaplandı.


Bu Haber 29.09.2018 - 10:03:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.