3 AKP'li vekil disipline sevk edildi

Dün Ankara son derece hareketli saatler yaşadı. Yeni Kabine'de devir teslim törenleri vardı. Yeni isimlerle MGK toplandı. Akşam geç saatlerde de AKP MYK toplandı. Toplantıda 3 vekilin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı çıktı. Bu isimler Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga. Erdal Kalkan istifa ettiğini Twitter'dan sert bir açıklama yaparak duyurdu. Eski Kültür Bakanı Günay da bugün bir basın toplantısı yapacağını duyurdu.

 
AkP MYK'sında ilk bilgilere göre AKP'den 3 vekil disipline sevk edildi.
 
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik yaptığı yazılı açıklamada İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Ankara milletvekili Haluk Özdalga’nın ‘kesin ihracı’ için Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini bildirdi.  
 
Çelik, bu gece geç saatlerde toplanan AKP MYK’sından çıkan karara göre gerekçeyi şöyle açıkladı;  “Son zamanlarda parti disiplinine ve politikalarına temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimize ve hükümetimize tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanlarından dolayı, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk  edilmelerine MYK’mız tarafından karar verilmiştir.” (Hürriyet)


Bu Haber 27.12.2013 - 09:06:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.