294 bin liralık lüks tatile iki buçuk yıl hapis cezası

294 bin liralık lüks tatile iki buçuk yıl hapis cezası
İngiltere’nin Swansea kentine yaşayan Adam Griffiths, tatil günlerini geçirmek için seyahat acentalarının şifrelerini çalarak kendi adına 44 bin Sterlin (Yaklaşık 294 bin lira) tutarında rezervasyon yaptırdığı gerekçesi ile hapis cezasına çarptırıldı.

Çaldığı şifreleri kullanarak sisteme giriş yapan 28 yaşındaki Adam Griffiths Seyşeller ve Dubai’deli lüks otellere kendi adına rezervasyon yaptırdı. 

Çıkarıldığı mahkeme tarafından, bir fotoğrafın peşinden çıktığı yolculukta yaşadığı maceraların anlatıldığı filmin baş kahramanı ‘Walter Mitty’ye benzetilen Griffiths tatillerde çekildiği fotoğrafları, arkadaşlarını etkilemek adına Facebook hesabından paylaştı. 

Mahkemede konuşan, Swansea şehrindeki TUİ ve Burgess firmaları çalışanları Griffiths’in hiç bir rezervasyon yapmadan egzotik tatiller üzerine uzun süre konuşarak zaman geçirdiğini söyledi. Savcı Carina Hughes, Griffiths’in uzun konuşmasının asıl sebebinin çalışanların kullandıkları şifreleri not etmek için zaman kazanmak istemesi olduğunu belirtti. 

Griffiths şifreleri, hem kendi adına birinci sınıf uçuşla Dubai’deki yedi yıldızlı Burj Al Arab Oteli’nde tatil ayırtmak için hem de bir arkadaşı ile beraber Seyşeller’de tatile gitmek için kullandı. 

Griffiths’in gözden kaçırdığı nokta rezervasyonların sadece oda kahvaltı olduğu ve yemekleri karşılamadığıydı. Tatil süresince yemek harcamalarını karşılamayan Griffiths TUI’yi 39 bin 466 Sterlin, Burgess Travel’i ise 4 bin 700 Sterlin tutarında dolandırdı.

Suçunu kabul eden Griffiths Swansea Mahkemesi tarafından iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Bu Haber 10.12.2018 - 14:55:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.