25 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor

25 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor
KOBİ'ler için ayrılan 'KOBİ Değer Kredisi' benzeri bir kredi paketi daha geliyor. 25 milyar lira olacağı belirtilen kredi paketinden bu kez cirosu cirosu 125 milyon liraya kadar olan şirketler de yararlanacak.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, 25 milyar liralık bir kredi paketi daha geliyor. Yıllık cirosu 125 milyon liraya kadar olan şirketlerin de yararlanacağı kredi kapsamında şirketlere 1,5 milyon lira işletme kredisi verilecek. Kredi 6 ay ödemesiz ve 36 ay vadeli olacak. Piyasada KGF kredilerinin dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için yeni kaynak paketi oluşturulduğu, elde edilen yeni kaynağın KGF dönüşleri için kullanılabileceği ifade ediliyor.

Ekonomiye 25 milyar liralık daha can suyu geliyor. Bir süre önce küçük ve orta ölçekli (KOBİ) şirketler için 20 milyar liralık KOBİ Değer Kredisi paketi hazırlanmıştı. 2017 yılı cirosu 25 milyon liranın altında bulunan ihracatçı ve imalatçı KOBİ'leri kapsayan Değer Kredisi'nin yenisinin büyük şirketleri de içine alacağı ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre büyüklerin de yararlanacağı yeni kredi miktarı da toplam 25 milyar lira düzeyinde olacak. 125 milyon liraya kadar cirosu olan şirketlerin her birine 1,5 milyon lira işletme kredisi sağlanacak. Kredi 6 ay ödemesiz ve 36 ay vadeli olacak. Önceki Değer Kredisi'nde şirketler için 25 milyon liralık ciro sınırı vardı. Bu şirketlere 1 milyon liralık kredi limiti belirleniyordu. Yeni kredi de yüzde 80 KGF kefaleti olacak. Piyasada KGF kredilerinin dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için yeni kaynak paketi oluşturulduğu elde edilen yeni kaynağın KGF dönüşleri için kullanılabileceği ifade ediliyor. Haberin devamı>>>



Bu Haber 23.02.2019 - 10:45:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.