25 binin üzerinde turizmciyi bir araya getirecek, ATF23 başladı  

25 binin üzerinde turizmciyi bir araya getirecek, ATF23 başladı  

Bu yıl beşincisi düzenlenen Antalya Turizm Fuarı kapılarını açtı.


Turizm endüstrisinin tüm dinamiklerini beşinci kez Antalya Expo Center’da bir araya getiren Antalya Turizm Fuarı (ATF23) 35 ülkeden 25 binin üzerinde turizm profesyoneli ve paydaşına tekrardan ev sahipliği yaptı.

Fuarın açılış konuşmaları GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve KKTC Turizm, Kültür, Gençlik, ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından gerçekleştirildi.

GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “2019’da 55 katılımcı ve 3 bin 500 metrekarelik bir alanda başladı. Pandemiyi atlattı. Bugün ise 300 stant, 600’ün üzerinde katılımcı ile Akdeniz’in en verimli fuarı konumunda. Bu sizler sayesinde oldu, hepinize teşekkür ediyorum. Turizm bizim için bir memleket meselesi ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, “Türkiye’nin dünya turizmindeki konumunu hepimiz için gurur verici. Sağlam bir vizyon ve kararlılıkla 5. kez düzenlenen tüm turizm paydaşlarını böylesi nezih bir ortamda buluşturan ve ülke turizmine ciddi katkı sunan bu fuarın düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Fuar gözbebeğimiz”

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “AKTOB olarak bu fuar bizim gözbebeğimiz. 5. kez düzenlenen ve her senesinde daha da büyüyen ve Antalya’ya bu denli katkı sunabilmesi biz turizmciler için çok önemli ve değerli. Selçuk Meral ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Dünya ile rekabet gücümüzün en yüksek olduğu sektör turizm. Bu başarıda bütün turizmcilerimizin özverili çalışmaları sayesinde mümkün oldu. Antalya Turizm Fuarı ise bu başarının artması noktasında önemli bir misyonu üstleniyor. Bu önemli ve değerli fuarın açılışında olmaktan kaynaklı çok mutluyum” açıklamalarında bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, “Antalya Turizm Fuarı, Antalya ve ülke turizmimizin tanıtımı açısından önemli bir misyonu üstlenmiştir. Bu fuarın bu günlere başarı ile gelmesine vesile olan ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Turizmin Antalya için öneminin bilincindeyiz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize gelen her turistin buradan mutlu ayrılabilmesi adına çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Antalya Turizm Fuarı’nın önemi büyüktür”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değildir. Radikalizmin önündeki en büyük engel turizmdir. Turizm olduğu yerde barışın tohumları ekilir. Bu çerçevede Antalya Turizm Fuarı’nın önemi büyüktür. Turizm sadece acente-otel ilişkisini kurmak değildir, bundan daha büyük bir organizasyondur. Bütün paydaşları ve aktörleri bir araya getirebilmek ise büyük bir başarıdır. Antalya Turizm Fuarı bugün bunu çok güzel bir şekilde başardı. Bizler siz turizmcilerden iki beklentimiz var. Bunlardan ilki turizmi sürdürülebilir ve geliştirilebilir kılmanız. Gelecek nesiller de bu güzelliklere ulaşabilmeli ve deneyimleyebilmeli. İkinci beklentimiz ise turizmin deniz, kum ve güneş üçgeninin dışına çıkması. Antalya’nın kültürü, tarihi, doğası ve gastronomisi var. Bütün bunları misafirlerimize sunmalıyız. Bunu ancak sizinle başarabiliriz” şeklinde konuştu.

KKTC Turizm, Kültür, Gençlik, ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konuşmasında yavru vatandan selam ve sevgi getirdiğini, bir kez daha bu fuar vesilesi ile turizmcilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.



Bu Haber 26.10.2023 - 13:27:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ERkekler geçidi

    Murat Atsever 26.10.2023 - 04:25

    Akaryakıt istasyonları kadın istihdamını destekliyor. Ancak Turizm, acente ve konaklama endüstrisi sadece ERkek yöneticileri sahaya sürmüş. 2023 vizyonumuza hiç yakışıyor mu?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.