215 yıllık tarihi han otel yapılmak isteniyor, esnaf tepkili

215 yıllık tarihi han otel yapılmak isteniyor, esnaf tepkili
Restorasyon çalışmaları devam eden Bolu'daki1804 yılında yapılan Yukarı Taşhan'ın otel yapılacağı belirtiliyor. Han içinde faaliyet gösteren esnaf ise duruma tepkili.

Yaklaşık 2015 yıl önce yapılan Yukarı Taşhan'ın, restorasyon çalışmalarının ardından 18 odalı bir butik otele dönüştürüleceği belirtildi. Boludabolu.com'da yer alan habere göre, şu anda küçük esnaf tarafından çanta, dini kitaplar, hediyelik eşya ürünlerinin satıldığı Taşhan’daki işletmeciler ise projeye karşı çıkıyor.

HANLARDAN BİRİ KAVE VE RESTORANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

600 yıllık Yıldırım Beyazıt Cami'nin yanında olan Aşağı Taşhan ve Yukarı Taşhan'ın restore edilerek otel ve restoran olarak kullanılması için proje hazırlayan Bolu Belediyesi, söz konusu proje ile ilgili olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan alınan izinlerin ardından projenin ilk ayağında 1750 yılında inşa edilen Aşağı Taşhan restorasyon çalışmalarının ardından geçen yıl kafe-restoran olarak açıldı.

18 ODALI BUTİK OTEL YAPILMAK İSTENİYOR

Projenin ikinci ayağında ise Aşağı Taşhan'ın hemen bitişiğinde bulunan içinde Eskici Baba Türbesi'nin de yer aldığı ve çanta, dini kitaplar, hediyelik eşya ürünlerinin satıldığı 36 iş yerinin olduğu Yukarı Taşhan'ın 18 odalı butik otel olarak açılması yer alıyor. Projenin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından henüz onay sürecinde olduğu öğrenilirken, 1804 yılında yapılmış olan Yukarı Taşhan'da esnaflık yapanlar otel projesine karşı çıkıyor.

HANDAKİ ESNAF KARŞI ÇIKIYOR

Taşhan'da 3 yıldır esnaflık yapan Ali Yerli, "Burada 1800'lü yılların başında yapılmış bir tarih var. Bu tarihi bozmaya çalışıyorlar. Bunlardan dolayı sıkıntımız var. Otele uygun bir ortam değil burası. Burası bizlere yadigar. Biz bunu vatandaş olarak biliyorsak, yetkililerin hiç dile getirmemeleri lazım" dedi.

22 yıllık esnaf Hacı Mustafa Çıkılır da, "Burası yalnızca böyle sahaf, küçük kitapçılar şeklinde esnafla hizmet etmelidir. Böyle bir otel olmasını istemiyoruz. Normal ve uygun değil. Bütün şehirlerde sahaflar büyük merkezi camilerin yanında bulunur. Her yerde böyledir. Buraya otel yapılması akla mantığa uygun değil" ifadelerini kullandı.

55 senelik kuyumcu Hayati Özdemir ise, "Buranın bu şekilde korunmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bir otel ya da başka bir şey yapılması bence tarihi bir yapıya yanlış olur" diye konuştu.



Bu Haber 25.12.2018 - 09:20:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.