2070 yılına kadar seyahatlerde neler değişecek?

2070 yılına kadar seyahatlerde neler değişecek?

Easyjet, seyahat endüstrisinin 2070 yılında nasıl olabileceğine ilişkin bir rapor hazırlattı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

İngiltere merkezli hava yolu ve tur operatörü şirketi Easyjet tarafından görevlendirilen 6 fütürolog, havacılık ve uzay mühendisliği uzmanı, “The Future of Travel Report” raporunda seyahat endüstrisinin 2070 yılında nasıl olabileceğine dair bir öngörüde bulundu.

Hazırlanan rapor,  havalimanları, hava seyahatleri, konaklama ve genel olarak tatil deneyimleri gibi alanlarda pek çok yenilik öngörüyor.

Rapora göre, 2070'e kadar biyomimetik uçak koltukları gerçeğe dönebilir. Bu koltuklar, yolcunun vücut şekli, boyu, kilosu ve vücut ısısına göre kendini ayarlayarak kişiselleştirilmiş koltuk deneyimi sunacak.

-Gerçek zamanlı çeviri yapabilen kulak cihazları sayesinde tüketiciler gittikleri ülkede dil bakımından zorluk yaşamayacak.

-Enerji verimi yüksek ve çevreyle uyum içinde olan yeraltı otelleri kurulacak.

-Holografik otel çalışanları, müşterilere bulundukları destinasyonla ilgili güncel bilgiler verecek ve konaklama süresi boyunca onlara yardımcı olacak.

-E-Vtol hava taksileri ile havalimanlarına ulaşım çok daha kolay olacak. Müşteriler, hava taksileri sayesinde evlerinden direkt olarak havalimanlarına taşınabilecek.

-Rapor; müşterilere özel şarkı listeleri, ayarlanabilir battaniye sertliği, ayarlanabilir oda sıcaklığı gibi akıllı özellikler içeren otel odaları, doğrudan yolcuların gözlerinin önüne yansıtılan optoelektronik eğlence, dijital otel çalışanları, 3D baskılı açık büfe yemekleri, kalp ritmine dayalı geçiş sistemleri, sanal ortamda zamanda yolculuk deneyimleri gibi daha pek çok yenilik içeriyor.



Bu Haber 30.03.2023 - 12:28:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.