2025’in ilk üç ayında Muğla’ya gelen turist sayısında düşüş
2025 yılının ilk 3 ayında Muğla’ya yurt dışından gelen ziyaretçi sayısında düşüş yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Muğla’ya gelen ziyaretçi sayısı 2025 yılı Ocak-Mart döneminde yüzde 7,3 artarak 62,9 bine yükseldi.
Turizm Databank’ın haberine göre, bu dönemde ile yurt dışından gelen yabancı turist sayısı yüzde 11,4 düşerek 39,6 bine gerilerken, vatandaş sayısı da 66 gelişme ile 23,3 bine yükseldi.
3 ayda şehre gelen yabancı ziyaretçiler içinde 22,4 binle İngiltere ilk sırayı alırken İngiltere’yi pazarı 5,4 binle Almanya, 2,2 binle İrlanda izledi.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

