2019 Türkiye-Rusya Turizm Yılında, iki ülkeden 100’er yazarın kitabı basılacak

2019 Türkiye-Rusya Turizm Yılında, iki ülkeden 100’er yazarın kitabı basılacak
Türkiye ile Rusya’nın karşılıklı turizm yılı olarak kutlayacağı 2019’da, iki ülkenin 100’er yazarının kitapları basılacak.

Türk sanat edebiyatı çevirmenleri Sabri Gürses ve Uğur Büke, Rus ve Türk yazarların 100’er kitabının 2019 yılında Rusya ve Türkiye’nin kültür ve turizm yılı çerçevesinde yayınlanmasının planlandığını bildirdi.

Büke Tolstoy Uluslararası Çevirmenler Semineri çerçevesinde Tass ajansına yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki senenin Rusya ve Türkiye’nin kültür ve turizm yılı olması planlanıyor. Biz Rus ve Türk yazarlarının 100’er kitabının yayınlanması için bir proje teklifinde bulunduk. Bu ülkeler arasında kültür işbirliğinin gelişmesine yardımcı olacak” ifadesini kullandı.

Kitapların tek seferde değil 2019 yılı boyunca yayınlanacağını belirten Buke, “Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer birimlerle projenin desteklenmesi için görüşüyoruz ve sponsor arıyoruz. 6-9 Eylül 2018 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek çevirmenler kongresinde de projemizden bahsedeceğiz” dedi.

Sabri Gürses ise şu anda Türkiye’de Rus klasik edebiyatına büyük ilgi gösterildiğini belirterek, “Ayrıca biz bu projeyle Rus okurları Rusya’da henüz popüler olmayan Türk edebiyatı ile tanıştırmak da istiyoruz” dedi. Kaynak: Gazetem.Ru


Bu Haber 05.09.2018 - 09:29:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.