2019 Türkiye-Rusya Turizm Yılında, iki ülkeden 100’er yazarın kitabı basılacak
Türkiye ile Rusya’nın karşılıklı turizm yılı olarak kutlayacağı 2019’da, iki ülkenin 100’er yazarının kitapları basılacak.

Türk sanat edebiyatı çevirmenleri Sabri Gürses ve Uğur Büke, Rus ve Türk yazarların 100’er kitabının 2019 yılında Rusya ve Türkiye’nin kültür ve turizm yılı çerçevesinde yayınlanmasının planlandığını bildirdi.
Büke Tolstoy Uluslararası Çevirmenler Semineri çerçevesinde Tass ajansına yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki senenin Rusya ve Türkiye’nin kültür ve turizm yılı olması planlanıyor. Biz Rus ve Türk yazarlarının 100’er kitabının yayınlanması için bir proje teklifinde bulunduk. Bu ülkeler arasında kültür işbirliğinin gelişmesine yardımcı olacak” ifadesini kullandı.
Kitapların tek seferde değil 2019 yılı boyunca yayınlanacağını belirten Buke, “Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer birimlerle projenin desteklenmesi için görüşüyoruz ve sponsor arıyoruz. 6-9 Eylül 2018 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek çevirmenler kongresinde de projemizden bahsedeceğiz” dedi.
Sabri Gürses ise şu anda Türkiye’de Rus klasik edebiyatına büyük ilgi gösterildiğini belirterek, “Ayrıca biz bu projeyle Rus okurları Rusya’da henüz popüler olmayan Türk edebiyatı ile tanıştırmak da istiyoruz” dedi. Kaynak: Gazetem.Ru
İlgili Haberler

Booking.com davasında Türk oteller için başvuru süresi 15 Ekim'e uzatıldı
Booking'e karşı açılan toplu dava süreci Avrupa genelinde giderek büyürken, bugüne kadar 15 binden fazla otelin sürece kaydolduğu öğrenildi. Tahmini tazminat bedeli 5 milyar euro seviyesinde hesaplanırken, Türk otellerin sürece dahil olması için başvuru süreci 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Dünya Ekonomik Forumu turizmde en iyi ilk 10 ülkeyi açıkladı: Listeye Avrupa damgası
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2026 yılına ait Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'ni yayımlarken; listenin ilk 10 sırasında Türkiye yer almadı.

easyJet'ten Türkiye seferlerine Şampiyonlar Ligi ayarı: Ek uçuşlar konuldu
İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu firması easyJet, Türkiye’de oynanacak olan Fenerbahçe-Liverpool ve Galatasaray-Aston Villa Şampiyonlar Ligi maçları için ek seferler koyma kararı aldı.



%20(2).gif)

