2014 EMITT Fuarı’nda sağlık turizmine özel salon

2014 EMITT Fuarı’nda sağlık turizmine özel salon
Türkiye'nin sağlık, estetik, termal ve SPA turizminde çıtayı yükseltmeyi hedefleyen 2014 EMITT Fuarı, sağlık ve sağlıklı yaşamla ilgili kuruluşlara TÜYAP'ta 2.000 metrekarelik dev salonun tamamını tahsis ediyor. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar 70 ülkeden 60 bini profesyonel toplam 140.000 ziyaretçi ile buluşacak.

 30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP'ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, bir ilke imza atarak bir salonun tamamını İDA Consulting, b2b Medical Encounters ve Proje Danışmanı M.Ergun Güvenç işbirliğiyle, sağlık, estetik, termal ve SPA turizmine tahsis ediyor. Türkiye turizminin çeşitliliğine destek veren ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına büyük potansiyeller barındıran sağlık turizminde çıtayı yükseltmeyi hedefleyen 2014 EMITT Fuarı, Türkiye'nin önde gelen hastane ve klinikleri ile termal ve SPA otelleri başta olmak üzere sağlıkla ilgili kuruluşları yerli ve yabancı kurum ve kişilerle buluşturmayı ve Türkiye sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.



SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNEMİ YETERİNCE BİLİNMİYOR

Sağlık turizmi denilince akla öncelikle şifa arayan insanların daha ekonomik koşullarla bir başka ülkeden tıbbi destek sağlamaları geldiğini, ancak bu algının eksik olduğuna değinen Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, plastik cerrahiden estetik merkezlerine, sağlık, termal ve thalasso otellerinden fizyo terapi merkezlerine, sağlık turizmi acentelerinden asistans şirketlerine, konaklamadan sağlık sigortasına, kozmetik firmalarından sivil toplum kuruluşlarına kadar sağlık turizminin kapsadığı geniş bir alan olduğunun altını çiziyor. 

TÜRKİYENİN SAĞLIK STANDARTLARI DÜNYA ÇAPINDA

,Türkiye'nin dünya standartlarında hastane ve kliniklere, göz ve diş hastanelerine, saç ekim merkezlerine, termal tesislere, şifalı su kaynaklarına, estetik ve sağlıklı yaşam merkezlerine, SPA ve welness otellerine sahip olduğunu belirten Aydın, 2014 EMITT Fuarı'nda sağlık ve sağlıklı yaşamla ilgili altyapı, kalite ve deneyimin Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle harmanlanarak tanıtılma imkanının söz konusu olacağını dile getiriyor. 
 
Nitekim gerçek anlamda 'sağlık turizminin' mevcut tüm turistik değerlerle birlikte sunulmasıyla küresel anlamda bir değer ifade edebileceğine değinen Aydın, Türkiye'nin bu kapsamda büyük mesafeler alabilecek, potansiyel bakımdan çok zengin bir ülke olduğunun altını çiziyor. Aydın, sağlık turizmi için bir başka ülkeyi tercih eden kişilerin aynı zamanda o ülkenin kültürel ve turistik değerlerinden de yararlandığını, alışveriş yaptığını, konakladığını, çeşitli başka hizmetler aldığını ifade eden Aydın, bu bakımdan Türkiye'nin sağlık turizminde sahip olduğu olanakların dünyaya çok iyi tanıtılması gerektiğine vurgu yapıyor.   

HEDEF BÖLGESEL KALMAK DEĞİL, KÜRESEL OLMAK

Uluslararası düzeyde markalaşma yönünde sağlık ve sağlıklı yaşamla ilgili kuruluşlara 2014 EMITT Fuarı'nın büyük avantajlar sağlayacağını kaydeden Aydın, sağlık turizminin turizm sektörü içinde en hızlı gelişen yeni ihtisas alanı olduğunun altını çiziyor. Dünya standartlarında gelişmiş altyapı, en son teknolojik donanım, uzman hekim kadrolarına sahip hastane ve kliniklerinin, estetik ve güzellik merkezlerinin yanı sıra,  dünyanın 6. büyük jeotermal kaynaklarına sahip Türkiye'nin modern termal tesisleri ve şifalı su kaynaklarının sağlık turizmi için gerekli tüm şartlara sahip olduğunu, geriye sadece doğru tanıtım ve pazarlama stratejilerinin saptanarak uygulamaya konulması kaldığını ifade eden Aydın, dünya çapında saygın bir turizmi fuarı olan EMITT'in bu anlamda büyük katkı sağlayacağına vurgu yapıyor. 
 


Bu Haber 15.11.2013 - 11:06:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.