200 bin kişinin işsiz kaldığı Antalya'da önemli adım

200 bin kişinin işsiz kaldığı Antalya'da önemli adım
200 bin kişinin işini kaybettiği belirtilen Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 'Koronavirüs Dayanışma Platformu' kuruldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle 200 bin kişinin işsiz kaldığı Antalya'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek öncülüğünde 'Koronavirüs Dayanışma Platformu' kuruldu.

Dünya gazetesiden Fikri Cinokur'un haberine göre, turizm ve tarım sektörlerinden temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Muhittin Böcek, salgın nedeniyle başta turizm olmak üzere birçok sektörde onbinlerce kişinin işsiz kaldığını, Antalya iş dünyası temsilcileriyle el ele vererek öncelikle işsiz kalan vatandaş ve aileleri olmak üzere desteğe ihtiyacı olan tüm vatandaşların yanında olacaklarını söyledi.

Sabancı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde 'Bağış Kabul Merkezi’ oluşturduklarını belirten Böcek, kurum ve vatandaşların merkeze gıda bağışı yapabileceğini kaydetti.

Antalya Koronavirüs Dayanışma Platformu’nun yapacağı çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade eden Böcek, şöyle konuştu.

''Gün dayanışma günüdür. Antalya’da yüz binlerce insanımız salgın nedeniyle gelirsiz ve işsiz kaldı. Bu durumdan aileleri de etkilendi. Şimdi dayanışma zamanı. Antalya’da iş dünyası ve hayırseverlerimizle tek yürek olarak bu zorlu süreçte gelirlerini kaybeden hemşerilerimizin ayni (gıda) yardımlarımla yanında yer alacağız. Devam eden sıcak yemek yardımlarına ek olarak, sosyal gelirine bakılmaksızın evden çıkamayan ve yemek yapamayacak durumda olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da sıcak yemek yardımı yapıyoruz. Yemeğini yapabilecek durumda olan vatandaşlara ise kuru gıda yardımında bulunuyoruz.''

200 bine yakın kişi işsiz kaldı

Turizm sektörü başta olmak üzere 200 bine yakın hizmet sektörü çalışanı ile tarım ve sanayi çalışanının koronavirüs salgını sonrası işsiz kaldığına dikkat çeken Başkan Böcek, ''Sürecin en az 3 ay süreceğini göz önüne alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşsiz kalan vatandaşlar önceliğimiz olmak üzere, Sosyal güvencesi olmayan, ekonomik anlamda yardıma muhtaç olan insanlarımıza ayni (gıda) yardım yapacağız. 19 ilçede altyapımız hazır. Tek yapmamız gereken el ele vererek işsiz kalan hemşehrilerimize ve ailelerine ihtiyaç duydukları ayni (gıda) yardımları ulaştırmaktır'' dedi.



Bu Haber 06.04.2020 - 11:54:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fehmi 07.04.2020 - 08:28

    Ödenekte yalan oldu ocak ve şubat ayında full çalışmamız gerekiyormus. Böyle saçma birşey yok turizmci zaten 7 8 ay çalışıyor o iki ay zaten askıda ya da işsiz kaldığımız zamanlar

  • İsmail TÜNCAR 06.04.2020 - 08:14

    Merhaba sn yetkili. Ben İsmail. Geçen ekim ayında işsiz kaldım işkur maaşı alıyordum bu ay son maaşı aldım ama sorun sıkı aldığım maaş yetersizdi. Son maaş ödemesiyle yani bugün ne yapacağımı bilmiyorum. Malum sezon zaten yalan oldu. Kira elektrik su vb faturalara aldığım işsizlik maaşı yetmedi. Bide bugün elektrik kesim kağıdı geldi. Parası olan evine gıda stoğu yaparken ben sadece baktım. Neyi nasıl yapacağım inanın bilmiyorum. Sosyal ağlardan hep yardım veriliyor diye yazılıyor fakat ben bunlara dahil edilmiyorum. Kısacası bnm hayatımda şuanda iş yok para zaten yok virüs kriz ve işsizlikten öleceğim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.