2 milyon liralık tatil vurgununda 9 kişi tutuklandı

2 milyon liralık tatil vurgununda 9 kişi tutuklandı
Almanya'da kurdukları şirket aracılığıyla uluslararası seyahat şirketlerinin ismini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 9 kişi tutuklandı.

Almanya'da kurdukları şirket üzerinden uluslararası seyahat şirketlerinin ismini kullanarak 2 milyon liralık tatil vurgunu yaptıkları ileri sürülen 23 kişi Antalya'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Antalya merkezli 7 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 9'u sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Söz konusu şebekenin, 2 milyon lira civarında dolandırıcılık yaptıkları ileri sürüldü.

Şirketlerin Almanya'da başka ülke vatandaşları adına kurulduğu ve oluşturulan web sayfaları ile sosyal medya aracılığıyla uluslararası seyahat şirketlerinin isimlerini kullanarak normal fiyatın çok altında otel ve uçak rezervasyonu yaptığı belirlendi. Bu şekilde toplanan paraların önce Almanya ve İsviçre'de farklı ülke vatandaşları adına açılan hesaplara, sonrasında ise kendi hesaplarına aktarıldığı tespit edildi. Şebekenin, bu şekilde yüzlerce kişiyi dolandırdığı belirtildi.



Bu Haber 20.11.2019 - 09:13:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.