17 kişinin öldüğü Kırçuval Otel ile ilgili ‘delil karartma’ uyarısı 

17 kişinin öldüğü Kırçuval Otel ile ilgili ‘delil karartma’ uyarısı 
Geçtiğimiz yılın şubat ayında yaşanan depremde çöken ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan Malatya’daki Kırçuval Otel davasıyla ilgili ‘delil karartma’ uyarısı yapıldı.

Malatya’da 6 Şubat’ta yaşana depremde yerle bir olan ve VF Erkekler Voleybol 2’nci Ligi 6’ncı Grup’ta play-off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımından 6 voleybolcu ile 4 ampute futbolcunun da içinde bulunduğu 17 kişinini yaşamını yitirmesine neden olan Kırçuval Otel ile ilgili dava için ‘delil karartma uyarısı yapıldı. 

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan yaşamını yitiren sporcular Mehmet Can Ağırbaş (28) ve Murat Çiloğulları’nın (20) ailelerinin avukatı Çağrı Sarıoğlu, sürecin ağırdan alındığını iddia ederek delil karartma riskine dikkat çekti. Sarıoğlu, “İlk bilirkişi raporu 12 Haziran 2023’te dosyaya geldi. Raporu eksik bulan savcı ek rapor için 22 Kasım 2023 başvuruda bulundu” dedi. “Yaklaşık 6 ay boyunca hiçbir şey yapılmadan neden beklendi” sorusunu soran Sarıoğlu, bilirkişi raporunda isim isim sorumluların yer almadığını ve binanın yıkılmasındaki sebeplere de genel olarak değinilmediğini vurguladı. 

“Talep işleme alınmadı”

Yaklaşık bir yıl geçmişken şüphelilerin serbest olmasının ve dosyada birçok bilgi sahibi kişinin beyanlarına henüz başvurulmamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Çağrı Sarıoğlu şöyle devam etti: “Şüphelilerin delil karartma ihtimallerinin çok yüksek olmasından dolayı tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevklerini talep etmiş bulunmaktayız. Talebimize ilişkin henüz bir işlem yapılmadı, beklemekte ve süreci dikkatle takip etmekteyiz.”

Deprem davalarının sınırlı sayıda üniversiteye yollanmasının da süreci uzattığına değinen Sarıoğlu, “Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ancak 6 ayda yeni bir bilirkişi raporu verebileceğini duyduk. Nedenini soruşturduğumuzda da ellerinde yaklaşık bin dosya olduğu öğrendik. Bu konuda da sürecin hızlanmasını sağlayacak bir sistem oluşturulmalı” dedi.

Ailelerinin şikayetiyle 11 Şubat 2023’te tutuklanan otel sahibi, Battalgazi İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Bu Haber 05.02.2024 - 09:34:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.