15 ilde 2 bin 137 personelle taksi denetimi

15 ilde 2 bin 137 personelle taksi denetimi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 15 ilde 694 ekip ve 2 bin 137 personelle taksi denetimi yaptı. Uygulamada6 bin 76 taksi denetlendi.


Emniyet Genel Müdürlüğü, hizmet sektöründe en çok şikayetin geldiği alanların başını çeken taksilerle ilgili 15 ili kapsayan denetleme uygulaması yaptı.

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü, 15 ilde eş zamanlı yaptığı “Taksi Uygulaması 2019/1" operasyonunda, kısa mesafeye gitmeyen, bozuk para üstüne sorun çıkaran, taksimetre açmayan, olumsuz hava koşullarında yolcu almayan, araç içerisinde cep telefonu ile oyun oynayan taksicilere ceza yağdırdı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

ŞİKAYETLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

“İl sınırları içerisinde bazı ticari taksi şoförlerinin; kısa mesafe, çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ödeme konusunda (bozuk para) sorun çıkardığı, özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımızın gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergâhını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep ettiği, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmaktan imtina ettiği, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynadığı, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuları rahatsız ettiği, araç içerisinde sigara içtiği, alkollü iken araç kullandığı, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunduğu, aracı mevsim koşullarına göre bakımlı/temiz kullanmadığı konularında vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetlerden anlaşılmaktadır.

Bu doğrultuda; ticari taksi ve şoförlerine yönelik 11.01.2019 tarihinde 07:00/20:00 saatleri arasında 15 ilde (İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Adana, Mersin, Gaziantep, Muğla, Samsun, Kayseri, Bursa, Kocaeli, Konya, Aydın, Eskişehir) eş zamanlı olarak 846 noktada 2.137 personel ve 694 ekibin katılımı ile “Taksi Uygulaması 2019/1” uygulaması yapıldı.


Bu Haber 12.01.2019 - 11:45:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.