14 projeden oluşan Samsun Turizm Master Planı açıklandı

14 projeden oluşan Samsun Turizm Master Planı açıklandı
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kapadokya Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan 'Samsun Turizm Master Planı' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı toplantı ile kamuoyuna açılandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kapadokya Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Samsun Turizm Master Planı 2024-2028, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı toplantıda açıklandı.

Samsun Turizm Master Planı için 7 stratejik hedef doğrultusunda 50 plan belirlendi. MirasSamsun, Tanıtyönet, SporSamsun, Atafest19, EkoturizmSamsun, MaceraSamsun, TurizmLüks, GastroSamsun, SamsunPort, SağlıkTurizmi, SamsunBeach, SmartKent, ŞehriniTanı ve Delta55 olmak üzere 14 proje açıklandı.

"Samsun turizmde ciddi bir hamlenin ve değişimin merkezi olacak"

Akılcı, gerçekçi ve gelecekle ilgili doğru öngörülerle hazırlanan bu çalışmaya sadık kalınarak yürütülecek yoğun bir mesaiyle Samsun'un Karadeniz Bölgesi için turizmde ciddi bir hamlenin ve değişimin merkezi olacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu çalışmaları sırasıyla belirlediğimiz iller üzerinden ülkemizin geneline yayacak ve Türkiye’de, il merkezli topyekûn bir turizm hareketini hayata geçirmiş olacağız. Tabii, burada şunu özellikle vurgulamakta fayda görüyorum. Biz büyükşehir belediyelerimizden master planlarını hazırlamalarını bekliyoruz. Bu onların yerine getirmesi gereken bir görev. Turizmde yerel yönetimlerin her şeyi Bakanlığımızdan beklemesi doğru bir yaklaşım değildir. Diyelim ki bir bölgede turizmi güçlendirmek istiyorsunuz. Bunun gerçekleşmesi için ilgilenilmesi gereken birçok başlık var. Eğer söz konusu bölgenin bütün potansiyelini bir faydaya dönüştürmek istiyorsanız tarım, gastronomi, geleneksel sanatlar gibi yöresel zenginliklerin tanıtılması ve değerlendirilmesinden tutun da kültür varlıklarının korunması, altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları yanında doğru ve sağlıklı yapılaşmanın gerçekleştirilmesi, doğal zenginliklerin koruma kullanma dengesi gözetilerek ekonomiye kazandırılması, doğru ve sürdürülebilir istihdam imkânlarının sağlanması gibi birçok politikanın uygulanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 14.03.2024 - 08:48:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.