12 ülkeden 400 sporcu Antalya’da gökyüzüne ulaşmak için koşacak

12 ülkeden 400 sporcu Antalya’da gökyüzüne ulaşmak için koşacak
Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines’ta sporcular; Zeus’un izinde, gökyüzüne ulaşmak için koşacak

Antalya’nın gözde turizm lokasyonlarından Kemer’de 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines’a 12 ülkeden 400 sporcu katılacak ve katılımcılar gökyüzüne tırmanmak için mücadele edecek.
Zeus’un yazlık mabedi Tahtalı Dağı’nın çevresinde koşulan ve sporculara Zeus’un izinde, gökyüzüne ulaşmak için koşma fırsatı veren organizasyonun tanıtım toplantısı ise Kemer Belediyesi ve Corendon Airlines’ın ev sahipliğinde Grand Park Kemer Hotel’de gerçekleştirildi.

Organizasyonun bölge turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz”

Tanıtım toplantısına katılan Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, görüşlerini şu şekilde belirtti:

Antalya’nın gözde turizm merkezi konumundaki Kemer’de gerçekleştirilecek olan Tahtalı Run to Sky’ın, bölgemiz turizmine ve tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Pandemi öncesinde olduğu gibi pandemi döneminde de misafirlerine sağlıklı bir tatil imkanı sunan ilçemiz, çok önemli turizm zenginliklerine sahiptir. Kemer denince akla ilk olarak sahillerimiz gelse de Kemer’i çevreleyen doğamız ve tarihi zenginliklerimiz de en önemli turizm zenginliklerimizdendir. Bu noktada Tahtalı Run to Sky gibi organizasyonlar tanıtım anlamında çok büyük önem taşımaktadır. Yarışmacılarımız, koşacağı rotalarda bu zenginliklerimizi deneyimleyecekler. Spor ve turizmin buluşacağı bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken yarışmacılara da başarılar diliyorum.”

Spor Destinasyonu kimliğimizi her geçen gün güçlendiriyoruz”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise toplantıda şu şekilde konuştu:

Ülkemizin önde gelen turizm destinasyonlarından birisi olan ilçemiz Kemer, deniz-kum-güneş tatilinin yanı sıra coğrafi ve iklimsel avantajıyla doğa ve spor turizmi ile ön plana çıkmaktadır. Kemer olarak bölgemizin spor turizmine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirerek ‘Spor Destinasyonu’ kimliğimizi de her geçen gün güçlendiriyoruz. Bölgemizde düzenlenen Tahtalı Run To Sky gibi spor organizasyonları Kemer’in tanıtımı açısından çok önemli bir değer. Kurum olarak bu tür organizasyonlara tüm desteği sağlıyoruz. Sporu, turizmin geleceği olarak görüyor ve bu yönde Kemer'in ‘Spor Turizmi’ için tüm alt yapı çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Hedefimiz ülkemizin pandemi sonrası normalleşmesi ile birlikte bölgenin 12 ay aktif tatil sunan bir destinasyon olmasıdır.”

Sporun bölgemize tanıtım anlamında katkısı çok büyük”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Hakan Gündüz ise şunları söyledi:

Antalya her sene birçok takıma ve spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Bu noktada spor Antalya için önemli bir konu. Sporun bölgemize tanıtım anlamında katkısı çok büyüktür. Tahtalı Run to Sky gibi etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz.”

Katılımcılar tarihi, keyifli ve çok zorlu parkurlarda yarışacak”

Covid-19 salgınına karşı bölge halkının, sporcuların ve görevlilerin sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines Organizasyon Direktörü Polat Dede ise toplantıda şu açıklamaları yaptı:

İlk olarak 2015 yılında hayata geçirdiğimiz Tahtalı Run to Sky, katılımcı sayısını istikrarlı bir şekilde artırmayı sürdürüyor. Pandemi şartlarına rağmen 12 ülkeden 400 sporcunun katılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da katılımcılarımıza çeşitli yarış seçenekleri sunacağız.

Türkiye’nin ilk 100 km üstü Skyrunning yarışı”

116 km mesafeli Tahtalı Ultra Sky, bir kez daha 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı çevresinde koşulacak ve dağın zirvesinde sona erecek. Türkiye’nin ilk 100 km üstü Skyrunning yarışı olan Tahtalı Ultra Sky, sporculara gökyüzüne ulaşma motivasyonu verecek.

62 km mesafeli Berg Sky Race ise bir rivayete göre Zeus’un yazlık mabedi olan Tahtalı Dağı çevresinde koşulup sporcuları Türkiye’nin en zorlu parkurlarından biriyle buluşturacak. 27 km mesafeli Run to Sky ise sıfır noktası olan deniz kenarından başlayıp 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı zirvesine koşulan keyifli bir o kadar da zorlu bir yarıştır. Organizasyonun 29 km mesafeli Chimera Run yarışı da tarihi, kültürü ve muhteşem manzarası ünlü Kemer’in Çıralı bölgesinde düzenlenecek.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Antalya Valiliği, T.C. Kemer Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (KETOB) desteklediği yarışımız, bu yıl ilk defa Corendon Airlines’ın ana sponsorluğunda düzenlenecek. Yarışımızın yedinci kez gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm kamu kurumlarına, saygın kuruluşlara ve sponsorlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Bu önemli yarışın bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz”

Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğba Özkan Güner ise sponsorluk destekleri ile ilgili şunları söyledi:

Yönetim Kurulu Başkanımız Yıldıray Karaer’in vizyonu doğrultusunda Corendon Airlines olarak Türk sporunun en büyük destekçileri arasındayız. Kurulduğumuz günden bu yana turizmin dinamizmi ile sporun dinamizmini ve coşkusunu buluşturuyoruz. Antalya merkezli bir şirket olarak şehrimizde düzenlenen spor organizasyonlarına ve Antalya’da faaliyet gösteren spor kulüplerine özel önem veriyoruz.

Tahtalı Run to Sky da şehrimizin tanıtımı için değer yaratan ve Kemer’in bilinirliğini ciddi ölçüde artıran, uluslararası bir organizasyon. Corendon Grubu otellerinden Grand Park Kemer ile de organizasyona farklı boyutlarda destek sağlıyoruz. Corendon Airlines olarak böylesine önemli bir organizasyonun parçası ve ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gelecek yıllarda da bu gibi organizasyonlara destek vermeyi sürdüreceğiz. Corendon Airlines ailesi olarak tüm katılımcılara başarılı bir yarış diliyoruz.”

Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines, Kemer ve Antalya için önemli bir değer”

Kemer Yöresel Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

Bu sene 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines, Kemer ve Antalya için önemli bir değerdir. Bu yarış, Kemer’in sadece deniz, kum ve güneşten ibaret bir turizm merkezi olmadığını; antik kentleri, doğası ve efsaneleri ile de dikkat çeken bir destinasyon olduğunun gösterilmesidir. Bu değerlerimizi tanıtmak ve imajımıza önemli bir değer katmak için Tahtalı Run to Sky önemsediğimiz bir yarıştır. Spor organizasyonları hem tanıtım hem de turizm çeşitliliği anlamında yapıldığı bölgelere büyük değer katar. Bu organizasyona katkı sunanlara teşekkür ediyoruz.”

Kemer’in zenginliklerini tanıtmak ve turizm çeşitliliğimize katkı sağlamak adına güzel bir organizasyon olacak”

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak da bu önemli organizasyonla ilgili şu yorumları yaptı:

Kemer denince akla denizi ve birbirinde güzel ve kaliteli otelleri gelmektedir. Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines gibi yarışlar da Kemer’in diğer önemli zenginlikleri olan antik kentleri ve doğasını da gözler önüne sermektedir. Bu anlamda Tahtalı Run to Sky biz turizmcilerin önem verdiği yarışlardan bir tanesidir. Kemer’in zenginliklerini tanıtmak ve turizm çeşitliliğimize katkı sağlamak adına güzel bir organizasyon olacak. Özellikle spor turizmi bizim önem verdiğimiz bir konu. Spor organizasyonları da düzenlendiği bölgelere önemli bir tanıtım desteği verir. Destekleyenlere ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Tahtalı Run to Sky, Kemer’in doğal ve tarihi zenginliği için farkındalık yaratacaktır”

Tanıtım toplantısında görüşlerini dile getiren Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ise şu yorumları yaptı:

Touristica olarak Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden Kemer’de böyle bir organizasyona destek verdiğimiz için çok mutluyuz. Spor organizasyonlarının, yapıldığı bölgeye verdiği katkının farkındayız ve bu tür organizasyonlara elimizden geldiği kadar da destek vermeye önem gösteriyoruz. Tahtalı Run to Sky’ın Kemer’e tanıtım ve farkındalık anlamında önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Kemer, firmamız için de çok önem verdiğimiz bir bölge. Tahtalı Run to Sky, Kemer’in doğal ve tarihi zenginliği için farkındalık yaratacaktır. Sporcu arkadaşlarımız hem zorlu bir mücadele verecek hem de Kemer’in zenginliklerini deneyimleyecekler. Sporculara başarı dilerken bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

5 Haziran 2021 Cumartesi gecesi 02.00’de Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda Ultra Sky ve Berg Sky Race’in startlarıyla başlayacak olan organizasyona Ford Bilaller, Olympos Teleferik, Kemer Barut Collection, Fraport TAV Antalya Havalimanı, Touristica, Effect, Züber, Yaşam Hastaneleri ve Ceysu da sponsorluk desteği verecek.



Bu Haber 04.06.2021 - 21:02:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.