1100 yataklı otel 30 yıldır bitirilemiyor, turizmciler tepkili

1100 yataklı otel 30 yıldır bitirilemiyor, turizmciler tepkili

Marmaris'in Kızılkum Koyu'nda bulunan 110 yataklı otel inşaatı 30 yıldır bitirilemiyor. Vatandaşlar ve turizmciler, atıl halde duran ve görüntü kirliliğine yol açan otelin bitirilememesine tepkili.


Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre Marmaris'in tek deniz yolu üzerindeki Kızılkum Koyu'nda bulunan otel inşaatı 30 yıldır bitirilemiyor. 550 odalı, 1100  yatak kapasiteli otel inşaatının yıllardır atıl halde durmasına hem turizmciler hem de vatandaş tepkili. 

İnşaatına 1988 yılında başlanan ve şu ana kadar 30 milyon harcandığı ifade edilen, Mandalin Otel'in inşaatının bir an önce tamamlanması ve turizme kazandırılması bekleniyor.

DEPREM TATBİKATLARINDA KULLANILDI

Marmaris'in en güzel koyunda enkaz halinde duran otel Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerinin işine yaradı. İnşaatı 2013 yılında duran ve çevrede görüntü kirliliğine yol açan otel UMKE ve AFAD tarafından deprem tatbikatlarında ve tanıtım filmlerinde kullanıldı. 

''YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK AMA''

Uzun yıllardan beri Marmaris'te turizmle uğraşan geçmiş dönem İçmeler Belediyesi mecli üyesi Asım Geniş de otelin durumuna tepki gösterenlerden. Geniş, Sözcü'ye yaptığı açıklamada Marmaris'te koy olarak fazla alan olmadığını, bu otelin Marmaris merkeze yakın ve çok iyi bir konumda olduğunu ancak ne bir kuruluşa ne de memlekete faydası olduğunu ifade etti.

Bu durumun acilen çözülmesi gerektiğine değinen Geniş, kendisinin meclis üyesi olduğu dönemde yardımcı olmaya çalıştıklarını ancak karşı tarafın bir türlü kabul etmediğini ve bu hale geldiğini belirtti. 



Bu Haber 02.01.2019 - 09:32:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.