11 ayda Bodrum'a gelen turist sayısı açıklandı

11 ayda Bodrum'a gelen turist sayısı açıklandı

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın derlediği 2017 - 2018 yılı Ocak-Kasım dönemi istatistik verilerine göre geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Bodrum'a gelen ziyaretçi sayısı arttı.


Bodrum Tanıtma Vakfı'nın değerlendirmelerine göre 2018 yılı Kasım sonu itibari ile Milas - Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminaline gelen ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 61,69 oranında bir artış oldu. Bodrum'u en çok ziyaret edenler arasında İngilizler yine ilk sırada. 

DENİZ YOLUNU TERCİH EDENLERİN SAYISI DA ARTTI

Bodrum'a deniz yolu ile gelen ziyaretçilerin sayısında da önemli bir artış kaydedildi. Geçen yıl Bodrum Limanları'na gelen ziyaretçi sayısı 291 bin 96 kişi iken, Bodrum Limanları'nın bu yıl ağırladığı ziyeretçi sayısı 332 bin 16 oldu.

İLK ÜÇ YİNE DEĞİŞMEDİ

Bodrum'u en çok tercih eden ülkeler arasındaki sıralama bu yıl da değişmedi. İlk sırada 177 bin 873 ziyaretçi ile İngiltere yer alıyor. İngiltere'yi, 97 bin 537 ziyaretçi ile Rusya, 86 bin 403 ziyaretçi ile Polonya, 80 bin 852 ziyaretçi ile Almanya, 58 bin 310 ziyaretçi ile Hollanda ve 48 bin 363 ziyaretçi ile Ukrayna takip ediyor. 

'AMACIMIZ BODRUM'UN YILDIZLARINA BİR YILDIZ DAHA KATMAK'

Bodrum Beledeiye Başkanı Mehmet Kocadon, neredeyse 16 yıldır yürüttüğü Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanlığı görevinde Bodrum!a gönül veren turizmcilerle birlikte Bodrum'u dünya markası yapabilmek adıa çok çalıştıklarını belirtti. Kocadan, Bodrum'un yıldızlarına bir yıldız daha katmak için dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuarlara katıldıklarını ifade etti.

FRANKFURT BODRUM UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Dünya turizmine bakıldığında Bodrum'un yükselen bir değer olduğuna da değinen Kocadon 14 Nisan 2019 itibarı ile Lufthansa Alman Havayolları'nın Frankfurt-Bodrum direk uçuşlarına başlayacağını da söyledi. 



Bu Haber 17.12.2018 - 10:02:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.