11 ayda Antalya'ya hangi ülkeden kaç turist geldi?

11 ayda Antalya'ya hangi ülkeden kaç turist geldi?

2018 yılının 11 aylık döneminde Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 30 oranında artarak 12.5 milyona ulaştı.


Antalya’ya 11 ayda 12,5 milyon ziyaretçi geldi. Antalya Mülki İdare Amirliği tarafından açıklanan sınır kapıları verilerine göre Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı ocak-kasım döneminde 12 milyon 500 bin rakamını aştı.

''ZİYARETÇİ SAYISI ÖNGÖRÜLDÜĞÜ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ

Turizm verilerini değerlendiren AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Antalya'ya 2018 yılında gelen ziyaretçi sayısının öngörüldüğü şekilde gerçekleştiğini belirtti.

''ALMANYA'DAKİ DARALMA YÜZDE 37'LİK ARTIŞLA KIRILDI

Özellikle İngiltere ve Polonya pazarının 2018 yılında şimdiye kadarki en yüksek rakamlara ulaştığını kaydeden Yağcı, ''2019 yılında her iki pazarda da yükseliş bekliyoruz. Bu yönde Resort Kongresinde’de Polonya pazarını ele aldığımız bir forum gerçekleştirdik. Rusya Federasyonu ve Almanya, en büyük paya sahip iki ana pazarımız. Her iki ülkeden de 2018 yılında ciddi çıkışlar yakalandı. Özellikle Almanya’da son yıllarda süregelen daralma, bu sene 11 ayda  yakalanan yüzde 37 artışla kırılmış oldu.'' dedi.

''AVRUPA PAZARLARI TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ''

Avrupa pazarının Türkiye turizmi için önemine değinen AKTOB Başkanı, ''Ulaşım seçeneklerinin çokluğu, uçuş süresi, coğrafi ve kültürel yakınlıklar bu pazarı bizim için vazgeçilmez kılıyor. Dünya turizminde kişi başı harcama ve tatil sıklığı açısından önemli kaynak pazarları içine alan Avrupa’da mevcut talebin sürdürülebilirliği  ve artışın devam etmesi yönünde, tur operatörleri, uçak şirketleri ve bakanlığımızla yapılacak ortak çalışmaların içinde ya da destekçisi olmaya devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yağcı, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi:

''Genel olarak rakamlara baktığımızda gelen ziyaretçi sayısının geçtiğimiz yıla  göre yüzde 30 oranında arttığını görüyoruz. Ziyaretçi sayısı 2014 verilerini 11 aylık dönemde geçmiş durumda. Aşamalı olarak yapılması gereken fiyat düzenlemeleri ile turizm, ekonomik ve sosyal refah anlamında ülkemizin geleceğinin kilit sektörü olmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.”

antalya


Bu Haber 11.12.2018 - 10:41:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • süleyman çolak 12.12.2018 - 08:35

    Sn Erkan Bey, Milliyet sıralamasında Rusya 4.570.004 kişi ile %36,52 ile 1.sırada iken Almanya 2.227.266 kişi ile 2.sırada ve milliyet yüzdesi nasıl %36,52 oluyor?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.