1 milyon dolar ve üzeri serveti bulunan insanların 9 seyahat trendi

1 milyon dolar ve üzeri serveti bulunan insanların 9 seyahat trendi
High Net Worth Individual, yani bankaların tanımlamasıyla ''Net Değeri Yüksek Bireyler''in (bankalarda 1 milyon dolar ve üzeri mevduatı bulunanların) tatil alışkanlıklarını belirlemeye dönük bir araştırma gerçekleştirild. Kısaca HNWI olarak tanımlanan bu kesimin sayısı, her yıl ortalama yüzde 10 artıyor. Credit Suisse Global Wealth Report'a göre, Amerika ve Asya'da 5'er milyon, Avrupa'da ise 4.5 milyon civarında HNWI bireyi bulunuyor.


TurizmGüncel


Peki serveti 1 milyon doları aşan bu milyonlarca bireyin ortak özellikleri neler, ne tür tatil alışkanlıklarına sahipler? İşte bu segmentteki insanların 9 tatil trendi:

*HNWI bireyleri Çin ve Hindistan gibi ülkelerde daha çok 40-60 yaş grubu bireylerden oluşuyor.

*Hedonizm (hazcılık) eğilimi yüksek olan bu grubun bireyleri, daha çok deneyimsel seyahatlere odaklanıyor.

*Bedensel ve ruhsal yenilenme için doğayla iç içe tatil yapma eğilimleri yüksek. Bu nedenle, soluğu Galapagos, İzlanda veya Antarktika gibi bölgelerde alabiliyorlar.

*Müzik festivalleri ya da güneş tutulması gibi nadir etkinlerin peşinde koşarlar. Bu etkinliklere katılmak için kısa seyahatlere çıkarlar.

*Kayak, sörf, dalış veya fotoğrafçılık gibi, görece dar bir kesimin uğraştığı alanlarda, öğrenme seyahatlerine katılırlar.

*HNWI bireyleri, giderek daha fazla sorumlu/sürdürülebilir turizme yöneliyor, bu alandaki sosyal ve ekonomik çalışmaları destekliyor. Örneğin, birer sosyal sorumluluk projeleri olan, Filipinler'deki El Nido Resort ve Kamboçya'daki Song Saa Adası gibi sosyal projelere HNWI grubundan ciddi bir destek geldi.

*Bu gelir grubunda hızla yükselen bir eğilim ise aile seyahatleri. Yoğun bir çalışma temposuna sahip olan bu insanlar, aileleri ile vakit geçirmek için tatili bir fırsat olarak görürler. Bu trend, lüks kruvaziyer turlarını ve lüks özel tatil evlerini ortaya çıkarmıştır.

*Golf gibi geleneksel tatil ürünleri bu seyahat grubuna göre yeniden dizayn edilmeye başlandı. Mesela, Sidney ve Londra'da bazı tesisler, özellikle Çin ve Hindistanlı lüks tatilcileri çekmek için önemli değişiklikler yapıyorlar.

*Bu grubun öne çıkan tatil alışkanlıklarından biri de lüks nehir kruvaziyerleri ve özel yatlar.

Gelişen değişik trendlere rağmen, hazzı merkeze alan deneyimsel seyahat, bir milyon dolar ve üzeri servete sahip olan milonlarca insan için hala çok önemli. Bu seyahat grubunun 3'te 2'si, seyahatleri için özel danışmanlık hizmeti de alıyor.

Alınan hazzın yüksek olduğu lüks seyahat, aynı zamanda yüksek meblağlarda yatırımlar gerektirmekte. Tedarikçiler, servise, kaliteye, dizayna ve özgünlüğe ciddi paralar yatırmak durumundalar.


Bu Haber 19.09.2016 - 16:10:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.