Erken rezervasyonu kaçırana çifte fatura

 Erken rezervasyonu kaçırana çifte fatura
Erken rezervasyon kampanyalarında üçüncü dönemi pazartesi günü kapatmaya hazırlanan turizm acenteleri uyarıyor: Oteller doluyor, sezonda tatil pahalıya patlar!


 
Turizmde erken rezervasyon indirim kampanyalarında üçüncü dönem pazartesi günü sona eriyor. Yüzde 45'den başlayan indirimler yüzde 35'ler seviyesine düşerken bu sene hem Antalya hem de Ege'deki tatil bölgelerine olan talep şimdiden birçok oteli doldurdu.

Sabah gazetesinden Dilek Taş'ın haberine göre, Turizmciler tatil karanını sezona yakın zamanda verenlerin sürpriz yüksek fiyatlarla karşılaşabileceği konusunda uyardı. Otellerdeki doluluk nedeniyle sezon fiyatlarının daha üstünde olabileceğini söyleyen yetkililer tatilcilere erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmasını öneriyor. Mika Tur Yurtiçi Tur Sorumlusu Murat Bayındır, hazirandan itibaren otellerdeki yüksek doluluk nedeniyle fiyatların yüzde 10-15 artabileceğini söyledi. Bayındır, erken rezervasyon kampanyalarında üçüncü dönemde yüzde 45 indirim avantajı sunduklarını söyleyerek yoğun bir talep aldıklarını ve tatilcilerin yaz tatilinin yanı sıra bayram tatilini de şimdiden planladığını kaydetti. 
 
EGE'YE TALEP YÜZDE 10 ARTTI 

Anı Tur Yetkilisi Zafer Nebi Sevim ise gelen yoğun talep nedeniyle aslında 28 Mart'ta dolan erken rezervasyon kampanyasının üçüncü dönemini 4 Nisan'a uzattıklarını söyledi. Sevim, 29 Mart'ta yapılan YGS sınavı nedeniyle kampanyadan yararlanmak isteyen ailelerin sınav sonrası arayarak kampanyanın uzatılmasını talep ettiklerini iletti. Yüzde 35 indirimle kampanyanın 4 Nisan'a kadar uzatıklarını söyleyen Sevim, 100 bin geceleme sayısına şimdiden ulaştıklarını kaydetti. Özellikle Antalya, Belek, Side, Kemer, Alanya bölgesindeki otellere talep aldıklarını söyleyen Sevim, Ege bölgesinde de bu sene geçen yıllara orana yüzde 10 talep artışıyla karşılaştıklarını iletti. 
 
FİGEN ERKAN: İSTEDİĞİNİZ OTELDE YER BULAMAYABİLİRSİNİZ 

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Erken rezervasyondan faydalanmayanların sezonda istediği kalitede otelde yer bulamama riski var. Son dakikaya kalırlarsa pahalıya tatil yaparlar. Şimdi rezervasyon yaptırmak ile sezonda yaptırmak arasında yüzde 40 fiyat farkı olacak" dedi. Erkan, yeni başladıkları kampanyada şimdi rezervasyon yaptıranların ağustosta ödemeye başlayabileceğini söyledi.
 
İŞÇİL: HER GÜN BİR UÇAK DOLDURUYORUZ

Kappa Tur yetkilisi Kaan İşçil ise yurtiçi ile aynı fiyatlarda yurtdışı tur kampanyasında bu sene geçen senin aynı dönemine göre dört kat fazla talep aldıklarını söyleyerek "Haziran - temmuz aylarında yurtdışı turlar neredeyse tamamen doldu. Her gün bir uçak dolduruyoruz. Yurtdışı turlar pazarı yüzde 30 büyüdü. Fiyatların yurtiçi ile aynı orana çekmemizin bundan önemli bir etkisi var" dedi.


Bu Haber 02.04.2011 - 09:41:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.