Akdeniz 25 milyonluk lüks turistin peşinde

 Akdeniz 25 milyonluk lüks turistin peşinde
Türkiye ve Yunanistan sayıları 25 milyona ulaşan zengin turistin rotasına girmek için işbirliği imkânlarını masaya yatırdı


Türk-Yunan işadamları ve siyasetçiler, Akdeniz'i zenginler cennetine dönüştürmek için kolları sıvadı. Ülkelerin hedefi 25 milyonu bulan zengin turistlerin rotasına girmek. Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen "Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi 2013" ne katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, iki ülke aarasında yapılacak işbirliğinin önemine dikkat çekti. Bağış, "Biz, birbirimize çok benzeyen iki milletiz. Akdeniz'de planlanan lüks turizm alanında yapılacak işbirliğinin siyasi ilişkileri olumlu etkileyeceğine inanıyorum" dedi.

Lüks tatillere bütçesi yeten insanların sayısının arttıkça, lüks turizminin geleceğinin parlak göründüğünü söyleyen Bakan Bağış, “Otantiklik, yeni deneyimler ve ayrıcalıklı olmaya yönelik artan talep, yerel toplulukların kültür ve geleneklerini yansıtan yerlere ilgiyi artıracaktır. Bugün, burada, dostlar olarak, herkes için daha zengin ve müreffeh bir gelecek meydana getirmek için, hem ihtiyaçlar hem de lükslerle ilgileniyoruz. Lüks turizminin en önemli yanı, şüphesiz ki, kişiselleştirme ihtiyacı ve israfın şekil almasıdır. Yoksullukta eşitlik değil, fırsat ve rahatlıkta eşitlik için çaba harcamalıyız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen AB üyesi ülkelerin vize konusunda engeller çıkardığını söyleyen Bağış, bunların kaldırması gerektiğini belirtti. Bağış, "Bolivyalı turist vizesiz geçerken, Türk turist kuyrukta bekliyor" dedi. Yunan Turizm Bakanı Olga Kefaloyannis ise vize işlemlerini daha da kolaylaştırmak için mücadele verdiklerini söyledi.  (Sabah)


Bu Haber 08.10.2013 - 09:38:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.