Türkiye’den Kazakistan’ın aşısını tanımama kararı
Türkiye’nin Kazakistan’ın milli aşısı QazVac’ı tanımama kararı aldığı bildirildi.

Kazakistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı’nın basın dairesinden, Türkiye’nin Kazakistan tarafından üretilen QazVac koronavirüs aşısını tanımaya son verdiği açıklaması yapıldı.
Kazakistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı’nın Bilim Komitesi’nin basın dairesinden Rus basınına yapılan açıklamada, Türkiye’nin QazVac aşısını artık tanımama kararı aldığı ifade edildi.
Kazak halkı, komiteye bağlı Biyolojik Güvenlik Sorunları Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği QazVac aşısı ile 26 Nisan’da aşılanmaya başlanmıştı.
Daha önce sosyal medyada bir süredir yerli QazVac aşısını yaptırmış olan Kazak turistlerin PCR testi olmadan Türkiye’ye girişlerine izin verildiğine ilişkin bilgiler yer almıştı.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.


%20(2).gif)

