Ticaret savaşları ve kriz taşımacılık sektörünü vurdu
Türkiye'deki ekonomik kriz ve yut dışındaki ticaret savaşları, taşımacılık sektörüne büyük dabe vurdu.

Ticaret savaşları ve Türkiye ekonomisindeki kriz, taşımacılık ve lojistik sektöründe sert daralmayı beraberinde getirdi.
Sözcü'de yer alan habere göre, ekonomideki dalgalanmalar dış ticaret hacminde 2019'un ilk beş ayında yüzde 9.7'lik küçülme getirirken, en sert gerileme değer olarak hava ve deniz yolu ile yapılan taşımacılıkta gerçekleşti. Aynı dönemde havayolu taşımacılığı yüzde 20.8 daralırken, deniz yolu ile yapılan taşımacılık yüzde 12.5 küçüldü. Karayolu ile yapılan taşımacılıkta yüzde 7.1 gerileme olurken, ham petrol ve doğalgaz ithalatındaki canlılık nedeniyle diğer taşımacılık türünde hacim yüzde 30.9 büyüdü.
İlgili Haberler

Antalya'da 5 taşınmaz turizm tesisi olacak! 5 yıldızlı 1000 yataklı otel alanı
Antalya'da kamuya ait 5 taşınmazın turizm tesisi olması için ihale yapılacak. Tesislerden 2'si Kemer'de bulunurken, bunlardan birine 5 yıldızlı ve 1000 yataklı otel yapılması öngörülüyor.

Türk turizminde yeni hedef Amerika pazarı! 20 temsilci İzmir'e geldi
Türkiye turizmde vites büyütmek için çalışmalarını sürdürürken, TGA yeni pazar hedefi kapsamında ABD'den 20 turizm profesyonelini İzmir'e davet etti.

Efes Selçuk Avrupa Turizm Başkenti 2027 yarışmasında finale kaldı
Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden olan Efes Selçuk, Avrupa Turizm Başkenti 2027 Yarışması'nda 2'nci kategoride finale kaldı.


%20(2).gif)

