Suudi Arabistan'daki Türkiye boykotunun fotoğrafı
Suudi Arabistan'daki Türkiye boykotu giderek yayılıyor. Ülkedeki bir markette Türk ürünlerinin üzerine 'Türk mallarına dokunmayın' yazıları asıldı.

Suudi Arabistan'da Türk mallarına dönük gayriresmi boykot devam ediyor. Hükümetin 'Türk mallarını satmamaları' için mağaza ve marketlere yaptığı baskının karşılık bulduğu ifade ediliyor.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren bir markette çekilen fotoğrafla boykot uygulaması da görüntülenmiş oldu. Türk markası Korkmaz Çelik'in ürünlerini raflardan kaldırarak bir alana toplayan market, müşterilerin satın alma yapmasına engel koydu. Market bu alanı alışverişe kapatarak "Türk mallarına dokunmayın" yazılı kağıtlar yapıştırdı.
Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerinin ithalatını fiilen yasaklama adımları attığı dönemde Ticaret Bakanlığı’ndan dikkat çekici bir karar geldi.
Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Ticaret Bakanlığı imzalı ‘İthalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğ’de, “Yerli üretici Petkim Petrokimya Holding A.Ş. tarafından yapılan başvuruya istinaden Suudi Arabistan Krallığı menşeli 3901.10.90.00.11 gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ‘alçak yoğunluk polietilen’e yönelik bir damping soruşturması” açıldığı belirtildi.
Türkiye 2020’nin ocak-ağustos döneminde Suudi Arabistan’a 2,8 milyar dolarlık ihracat yaptı. Türkiye’nin bu ülkeden ithalatı ise 1,1 milyar dolar oldu.
İlgili Haberler

TÜRSAB’dan ‘Dijital Platform Yasa Teklifi geri çekilsin’ çağrısı
TÜRSAB, TBMM’nin gündeminde olan ve Booking, Expedia, Fliggy gibi platformları ilgilendiren “Yabancı Dijital Konaklama Platformları Kanunu Teklifi”nin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Havalimanı'nda yeni dönem başlıyor! Süreler daha da kısalacak
İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açılacak. Pistin açılması ile birlikte havada kalış ve taksi süreleri daha da kısalacak.

Ayasofya'nın altındaki 9 kilometrelik sır tüneller ziyarete mi açılıyor? Bakan Ersoy açıkladı
Ayasofya'nın altında efsanelere de konu olan 9 kilometrelik sır tünel ağının yapılan restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açılabileceği bildirildi.



%20(2).gif)

