Nisan ayında otel fiyatları ne kadar arttı?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı verilere göre, nisan ayı tüketici enflasyonu yüzde 69,97 oldu. Martta bu oran yüzde 61,14 idi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise nisan enflasyonunu yüzde 156,86 olarak açıkladı.
Lokanta ve oteller en çok artış yaşananlar arasında
Nisan ayında en fazla artış bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,38 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde olurken onu, yüzde 7,43 ile konut, yüzde 6,96 ile giyim ve ayakkabı, 6,95 ile lokanta ve oteller takip etti.
Yıllık en fazla artışın olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 105,86 ile ulaştırma, yüzde 89,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 77,64 ile ev eşyası, 69,26 ile lokanta ve oteller oldu.
Lokanta ve oteller ne durumda?
Nisan ayında lokanta ve otellerde enflasyon bir önceki aya göre yüzde 6,95, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 28,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,26ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 36,74 oranında arttı.
İlgili Haberler

RAMS ile Marriott arasında 2 otel için anlaşma: İstanbul'a Marriott Gaziantep'e Sheraton geliyor
RAMS Global ile Marriott International arasında İstanbul ve Gaziantep'e yapılacak 100 ve 110 odalı iki otel için anlaşma imzalanacak.

GlobeMeets 2027'in tarihi açıklandı! Eylülde İstanbul'da toplanacak
GlobeMeets'in 5'inci buluşması 2027'de yapılacak. Etkinliğe 2-3 Eylül tarihlerinde Rixos Tersane İstanbul'un ev sahipliği yapacağı açıklandı.

35 milyon dolara satılan Trabzon'un simge oteli Zorlu Grand'ın yeni adı belli oldu
Geçtiğimiz günlerde 35 milyon dolara iş insanı Mustafa Usta tarafından satın alınan Trabzon'daki Zorlu Grand Hotel'in yeni dönemde The Grand Trabzon Hotel adıyla hizmet vereceği öğrenildi.



%20(2).gif)

