Hawaii’de ölü ve kayıp sayısı artıyor
Hawaii’de başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

ABD'nin önemli turizm destinasyonlarından Hawaii'de başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Sözcü’de yer alan habere göre, Maui Adası’ndaki Lahaina bölgesinde Salı günü başlayan ve Dora Kasırgası yüzünden şiddeti artarak söndürülemeyen yangın felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 53’e çıktı. Yetkililer adada 1000 kişiye ise ulaşamadıklarını duyurdu.
Hawaii Valisi Josh Green, yangınların Hawaii eyalet tarihindeki en büyük doğal felaket olduğunu açıklarken, “Tarihi sahil kasabası Lahaina’nın yüzde 80’i yok oldu” dedi. Lahaina’da yangına maruz kalan çok sayıda turist ve bölge halkının denizlere koşarak suyun içinde saatlerce yardım beklediği belirtildi.
Yetkililer adanın batısındaki 11 binden fazla insanın yaşadığı bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini açıklarken on binlerce insanın ise adadan tahliye edildiğini duyurdu.
Olayla ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden da bir açıklama yaptı ve bir karar aldı. Biden, “Büyük felaket kararı” alarak adanın tekrar ayağa kaldırılması için ödeme yapılacağını açıkladı.
İlgili Haberler

Trabzon'da 15 ülkeden 250 turizmci bir araya geliyor! İlk kez düzenlenecek
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Black Sea Turkey Tourism Hub ile Trabzon'da 10-11 Aralık 2026 tarihlerinde 15 farklı ülkeden 210 satın almacı ile turizm sektörü temsilcileri bir araya gelecek.

TÜRSAB’dan ‘Dijital Platform Yasa Teklifi geri çekilsin’ çağrısı
TÜRSAB, TBMM’nin gündeminde olan ve Booking, Expedia, Fliggy gibi platformları ilgilendiren “Yabancı Dijital Konaklama Platformları Kanunu Teklifi”nin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Havalimanı'nda yeni dönem başlıyor! Süreler daha da kısalacak
İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açılacak. Pistin açılması ile birlikte havada kalış ve taksi süreleri daha da kısalacak.



%20(2).gif)

