Gıdada taklit ve tağşişe ağır cezalar geliyor
Gıdada taklit ve tağşiş yapanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası, 500 bin liraya kadar para cezası verilecek. Aynı suçun iki yıl içinde tekrarlanması durumunda ise işletmeci 5 yıldan 10 yıla kadar gıda sektöründen men edilebilecek.

Gıdada taklit ve tağşiş yapanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası, 500 bin liraya kadar para cezası verilecek. Aynı suçun iki yıl içinde tekrarlanması durumunda gıdayı üreten, ithal eden, kendi adı veya ticari unvanı altında piyasaya arz eden gıda işletmecisi 5 yıldan 10 yıla kadar gıda sektöründeki faaliyetinden men edilecek.
Uzun süredir gündemde olan gıdada taklit ve tağşişte cezai yaptırımların artırılmasını öngören yasa değişikliğinin Haziran ayında Meclisin yeniden çalışmalarına başlamasıyla birlikte gündeme gelmesi bekleniyor. AK Parti Grubu tarım, gıda, orman, tarım arazileri, tütün ve şeker konusunda düzenlemelerin yer aldığı yeni bir torba kanun teklifi üzerinde çalışma başlattı. Yapılan taslak çalışmaya göre 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununda yapılan değişiklikle gıdada taklit ve tağşiş yapanlara yönelik cezalar da yeniden düzenleniyor. Kaynak: Canan Sakarya-Dünya
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

