DSÖ’den aşıdaki adaletsizliğe ilişkin açıklama
Dünya Sağlık Örgütü, mevcut alıların yüzde 76’sının 10 ülkeye gittiğini açıkladı.

Aşı dağıtımındaki adaletsizlik Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı açıklamayla ortaya kondu. Aşı dozlarının yüzde 76’sının sadece 10 ülke tarafından kullanıldığını açıklayan DSÖ, dünyanın geri kalanın ise yüzde 24 payla idare etmek zorunda kaldığını ifade etti.
Aynı açıklamada bugüne kadar 576 milyon aş temin edildiği, Covax girişimi çerçevesinde 60 yoksul ülkeye ise sadece 32 milyon doz dağıtılabildiğinin altı çizildi.
DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Küresel kriz küresel yanıtlar gerektirir. Küresel çözüm dayanışmayla başlar" sözleri ile zengin ülkelerin bu politikasını eleştirdi. (Hürriyet)
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

