Kaan Kavaloğlu: Otellerin yüzde 30’u daha geç kapanıyor
Okulların ara tatile girmesiyle sezonun uzadığını ifade eden AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, geçen seneye göre otellerin yüzde 30’unun bu sene daha geç kapandığını söyledi.

Okulların dokuz günlük ara tatile girmesi, turizme sezon dışı hareket getirdi. Bir haftalık molanın sonuna gelinirken veliler, sahil beldelerinin yanı sıra termal otellerin bulunduğu konaklama tesislerini de tercih etti.
Hürriyet’ten Özge Esen’in haberine göre Antalya, İzmir, Denizli, Afyonkarahisar gibi bölgelerde otel dolulukları arttı. Sezon sonu gelen bu ilgiye oteller de fiyatlarını ortalama yüzde 40 oranında indirerek yanıt verdi.
“Otellerin yüzde 30’u daha geç kapanıyor”
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, iklim şartlarından dolayı Antalya’nın cazibesini koruduğunu belirterek, “Kar tatili imkânı olmayınca bu ara tatil çocuklara ve velilere bir nefes gibi geliyor. Antalya’da hava şartları çok iyi, denize giriliyor. Dolayısıyla Antalya, ara tatilde önemli bir destinasyon oldu. Özellikle Almanya, Rusya ve İngiltere talebinin uzamasıyla birlikte sezon kasım sonuna kadar devam ediyordu. Ara tatil bu doluluklara ilave olarak geldi ve otel dolulukları yüzde 70-80’lere ulaştı. Geçen seneye göre otellerin yüzde 30’u da bu sene daha geç kapanıyor” dedi.
“Sezona göre fiyatlar yüzde 40 indirimli”
AKTOB Başkanı Kavaloğlu otellerin genellikle 4 gece 5 gün üzerinden rezervasyon aldığını belirtti. Sezona göre fiyatların yüzde 40 oranında indirimli olduğunu söyleyen Kavaloğlu, “Özellikle üniversiteye, lise sınavlarına hazırlanan çocuklarımız için otellerde ders çalışabilme imkânı da var. Sakin odalarımız, toplantı odalarımız var, buralarda ders çalışma alanları bulunuyor” diye konuştu.
İlgili Haberler

Dünyanın en iyi 25 otel restoranı listesinde Türkiye sürprizi
Uluslararası seyahat yayını yapan Travel + Leisure, Dünyanın En İyi 25 Otel Restoranı listesini yayınladı. Listede Türkiye'den Çırağan Palace Kempinski'de bulunan Rüya İstanbul isimli mekan yer aldı.

Corendon'dan Almanya-Türkiye hattında yeni bağlantılar! 2027 yaz sezonu uçuş programı belli oldu
Corendon Airlines, 2027 yaz sezonuna ilişkin yeni uçuş programını açıklarken; Almanya-İstanbul hattında Düsseldorf ve Köln'den haftada ikişer uçuş gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.

AKTOB Başkanı Kavaloğlu'ndan turizmde 2027 uyarısı: Zor bir yıl bizi bekliyor
AKTOB'un gelenekselleşen Sektörel Değerlendirme Buluşması'nda açıklamalarda bulunan Kaan Kaşif Kavaloğlu, 2027'nin turizm açısından zor geçebileceğine dikkat çekti.


%20(2).gif)

