Çorabatır’dan otellere çağrı: Çalışanlara oy kullanmaları için esneklik tanınmalı
CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, otelcilere seslenerek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde turizm çalışanlarının oy kullanabilmesi için çalışma ve servis saatlerinde esneklik sağlanması çağrısında bulundu.

Millet ve Cumhur ittifakları seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde CHP’den Antalya Milletvekili olan Sururi Çorabatır da ikinci tur seçimi için Antalya’nın yanı sıra Mardin ve Diyarbakır’da da seçmenlerle buluştu. Antalya’da sık sık turizmcilerle de buluşan Milletvekili Sururi Çorabatır, turizmcilere Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde oy kullanabilmesi için turizm çalışanlarının çalışma ve servis saatlerinde esneklik tanınması çağrısında bulundu.
“Demokrasinin en önemli unsuru olan seçimde, insanların oy kullanması en doğal hakkıdır” diyen Sururi Çorabatır, “Malum sezon açıldı ve turizm sektörü her geçen gün hız kazanıyor. Dolayısı ile her geçen gün de işbaşı yapan turizm çalışanı sayısı artıyor. Pazar günü de ülkemizin geleceği için çok büyük öneme sahip bir seçim gerçekleştirilecek. Dolayısı ile oy kullanacak olanlara her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Bu kolaylığı bekleyen kitlelerden biri de turizm çalışanlarıdır. Gece gündüz demeden Türkiye turizmi ve ekonomisi için emek veren turizm çalışanlarının da Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmalıdır. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Alanya, Manavgat, Serik, Kepez ve Kemer ilçelerinde turizm çalışanlarının yoğun olduğu okullardaki sandıklarda oy kullanma oranlarının düşük olduğunu gözldmledik. Bu noktada turizmcilere seslenmek istiyorum. Pazar günü yapılacak olan seçimlerde oy kullanabilmeleri için turizm çalışanlarının çalışma ve servis saatlerinde esneklik tanınmalı. Bu esneklik sağlanamıyorsa da saatlik izinlerle turizm çalışanlarının oy kullanmalarına yardımcı olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Booking.com davasında Türk oteller için başvuru süresi 15 Ekim'e uzatıldı
Booking'e karşı açılan toplu dava süreci Avrupa genelinde giderek büyürken, bugüne kadar 15 binden fazla otelin sürece kaydolduğu öğrenildi. Tahmini tazminat bedeli 5 milyar euro seviyesinde hesaplanırken, Türk otellerin sürece dahil olması için başvuru süreci 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Dünya Ekonomik Forumu turizmde en iyi ilk 10 ülkeyi açıkladı: Listeye Avrupa damgası
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2026 yılına ait Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'ni yayımlarken; listenin ilk 10 sırasında Türkiye yer almadı.

easyJet'ten Türkiye seferlerine Şampiyonlar Ligi ayarı: Ek uçuşlar konuldu
İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu firması easyJet, Türkiye’de oynanacak olan Fenerbahçe-Liverpool ve Galatasaray-Aston Villa Şampiyonlar Ligi maçları için ek seferler koyma kararı aldı.



%20(2).gif)

