Yeni yıl Setur'un ayrıcalıklı fırsatlarıyla kutlanıyor



Setur Yurtçi ve Yurtdışı Turlar MüdürüYeşim Özaltay, tatilcilerin yılbaşı tatili seçeneklerini değerlendirdi.

Ayrıcalıklı tatilin adresi Setur, bu sene de yeni yıla farklı destinasyonlarda girmek isteyen seyahat severlere çok cazip yurtiçi ve yurtdışı seçenekleri sunuyor. Tatilcilerin tatil taleplerini değerlendiren Setur Yurtçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, yılbaşı tatilinde; yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 2000’den fazla tatilcinin seyahat edeceğini öngördüklerini belirtti. ÖZALTAY; “Yılbaşında yurtdışını tercih eden misafirlerimizin hızlı karar vermesi gerekiyor.Kontenjanlarda kalan son yerler...  Gemi turları için de aynı şekilde tarihin yakınlığı sebebiyle hem vize hem kontenjan sıkıntısı yaşanabilir.”diyerek tatilcilere erken rezervasyon yapmalarını önerdi.

Yurtiçinde Bolu Kartalkaya, Uludağ, Antalya ve Kıbrıs Tercih Ediliyor

Yılbaşının Perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle tatilcilerin, yılbaşını Cuma günüyle birleştirdiğini belirten Setur Yurtçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim ÖZALTAY, hem yurtiçi hem de yurtdışı rezervasyonlarına taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Yurtiçinde en çok tercih edilen bölgelerin Bolu Kartalkaya, Uludağ, Antalya ve Kıbrıs olduğunu dile getiren ÖZALTAY,“Oteller, gala programları ile öne çıkıyorlar. Balo ve eğlence programlarının dikkat çektiği Antalya ve Kıbrıs için uçaklardaki doluluk oranı artmadan ve fiyatlar yükselmeden rezervasyon yapılması gerekiyor.” diyerek yılbaşı tatilini yurtiçinde planlayan seyahat severleri uyardı. Yurtiçinde yaklaşık 1000misafir ağırlayacak olan Setur’un paket fiyatlarıiki kişilik ailelerde 1.000 TL ile 6.000 TL arasında değişiyor.

Özaltay; “Yılbaşı tatili süresince gemi ile 330, yurtdışı turlarında ise 700 misafirin seyahat edeceğini öngörüyoruz”

Yılbaşı tatilinde, yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih edilen rotalar Viyana, Paris, Barcelona, Roma ve New York oldu. Gemi turlarında ise Karayipler ve 14 günlük Akdeniz programları en çok tercih edilenler turlar arasında yer alıyor. Setur’un özel avantajları ile yurtdışı turlarının fiyatları 657 Euro ile 1997 Euro arasında değişiyor. Gemi turlarında ise Setur, Oasis of the Seas ile 852 Euro’dan itibaren Karayipler; Costa Celebration ile 624 Euro’dan itibaren 14 günlük Akdeniz programı seçenekleri sunuyor.

Yılbaşı tatili süresince gemi ile 330, yurtdışı turlarında ise yaklaşık 700 misafirin seyahat edeceğini öngördüklerini dile getiren Yeşim ÖZALTAY, “Yılbaşında yurtdışını tercih eden misafirlerimizin hızlı karar vermesi gerekiyor. Kontenjanlarda kalan son yerler, özellikle randevu ile başvurulan ve yoğun talep gören İngiltere gibi vize işlemleri süreci yurtdışı tatiline gidenlerin planlamalarında özellikle dikkat etmesi gereken hususların başında yer alıyor.Gemi turları için de aynı şekilde tarihin yakınlığı sebebiyle hem vize hem kontenjan sıkıntısı yaşanabilir.”dedi.Yurt dışı turlarda noel pazarları ile de dikkat çeken Viyana ve Paris’i öneren ÖZALTAY, gemi turları için iseKarayipler ve Güney Amerika’yı tavsiye etti.


Bu Haber 21.11.2014 - 11:34:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.