Pegasus’un en yeni uçağı, Ada’nın hayalindeki tatilin resmi ile gökyüzünde dolaşacak


Pegasus Hava Yolları, Dünyanın En Güzel Hediyesi kampanyası kapsamında düzenlediği resim yarışmasını kazanan 9 yaşındaki Ada Eminağaoğlu’nun çizdiği ‘hayalindeki tatil’ temalı resim ile giydirilen ve ismini de Ada’dan alan yeni Boeing 737-800 model uçağını filosuna kattı. Aylardır beklenen ve görkemli bir lansman ile tanıtılan filonun en özel uçağı Ada E., gökyüzünü ve misafirlerin seyahatlerini renklendiriyor.

Pegasus Hava Yolları, filosuna yeni katılan uçaklara Aile Bireylerinin son doğan kız çocuklarının ismini verme geleneğini 2011 yılından beri Dünyanın En Güzel Hediyesi kampanyası aracılığı ile misafirleriyle paylaşıyor. Pegasus’un filosuna katılan yeni uçağı, bu yıl kampanya kapsamında düzenlenen resim yarışmasının birincisi Ada Eminağaoğlu’nun çizdiği “hayalindeki tatil” temalı resim ile giydirildi ve ismini de Ada’dan aldı. Türkiye’nin ilk ve en renkli uçağı olan Ada E. adlı uçak, misafirlere bambaşka bir seyahat deneyimi için ilham vermeye hazırlanıyor.

Pegasus Hava Yolları’nın 3.2 milyar USD’lik 40 adet yeni nesil Boeing 737-800 yatırımının son ve filodaki uçakların en özeli olan Ada E. adlı uçağın lansmanı 10 Mart Salı günü Sabiha Gökçen myTECHNIC uçak hangarında gerçekleştirildi.

Dev perdenin açılmasıyla misafirler Ada’nın hayalindeki tatil ile tanıştı

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ve Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk’ün katılımı ile gerçekleşen ve resmin yaratıcısı minik Ada’nın eşlik ettiği lansmanda; dev perdenin açılmasıyla büyük bir heyecan yaşandı ve filonun en özel uçağı misafirler ile buluştu.

En özel uçağa çok özel boyama

Resmin uçağa giydirilmesi için 5 gün boyunca, özel olarak oluşturulan 21 kişilik bir ekip günde 8 saat çalıştı. Uçağın resimle giydirilmesinde 230 litre boya ve 22 adet farklı renk kullanıldı. Bu giydirme ile 220,3 metrekarelik bir alan kaplanmış oldu.

Ali Sabancı: “Ada E.’nin misafirlerimizin seyahatlerine ilham vermesini diliyorum”

Ada E. adlı uçağın önündeki dev perdenin açılışından önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı “Pegasus Hava Yolları olarak uçmaya başladığımız ilk günden beri Türkiye’de havacılık sektörüne yeni bir dinamizm kattık. Bizim için yenilikçi, öncü ve yaratıcı projeler üretmek her zaman çok önemli oldu. Geliştirdiğimiz projeler sırasında da minik misafirlerimize dokunan işler yapmaya ayrı bir önem veriyoruz. Ada’nın hayallerindeki tatilin misafirlerimizin seyahatlerine ilham vermesini diliyorum” dedi.

Sertaç Haybat: “Ada hem uçağımıza adını verdi hem de çizdiği resim ile onu ülkemizin en özel, filomuzun en renkli uçağı yaptı.”

Törende yarışmanın kazananı Ada’ya plaketini veren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat “Dünyanın En Güzel Hediyesi Kampanyası, benim için de tüm Aile Bireylerimiz için büyük öneme sahip. Bu sebeple, bu önemli projeye katılan tüm minik misafirlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Güliz Öztürk: “Ada E. adlı uçak Ada’nın hayalindeki tatili gökyüzüne taşıyacak ve bizimle seyahat eden misafirlerimize de ilham verecek.”

Pegasus Hava Yolları olarak misafirlerini genç uçaklarla uçurmaya son derece önem verdiklerini ve bu hedeften hareketle filolarına sürekli yatırım yaptıklarını aktaran Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk “ Filomuza yatırım yaparken, dünyada benzeri olmayan bir yeniliğe de imza attık. Filomuza katılan en yeni uçaklarımıza kız çocuklarının isimlerini veriyoruz. Bu geleneğimizi, 2011 yılında Dünyanın En Güzel Hediyesi kampanyası ile misafirlerimizle de paylaşmaya başladık. 2014 senesinde kampanyamızı biraz daha farklılaştırdık ve yine bir ilke imza attık. Minik misafirimiz en yeni uçağımıza ismini verirken hayalindeki tatilin resmini de uçağımıza giydirmeye karar verdik.” dedi.

Ada Eminağaoğlu’na Pegasus filosuna kattığı bu özel uçak için teşekkür eden Öztürk sözlerini şu şekilde sürdürdü “Bizce seyahat, hayatı dolu dolu yaşamak demek. Özellikle ailece yaşanan tatiller, aile bireylerini bir araya getiren, birbirlerine daha fazla zaman ayırarak birlikte yeni şeyler deneyimleme fırsatı buldukları özel zamanlardır. Bu sebeple de tatil dönemlerini, sınırsız hayal gücüne sahip olan çocukların en güzel şekilde anlatılabileceğini düşündük. Bu güzel resim de bizler için onların gözünden tatilin ne kadar keyifli ve sevdikleriyle birlikte olağanüstü zaman geçirdiklerini özetliyor. Yarışmanın birincisi Ada’nın çizdiği hayalindeki tatil resmiyle giydirdiğimiz bu rengarenk uçak bizimle seyahat eden misafirlerimize de ilham verecek” dedi.

Ada Eminağaoğlu: “Resmim bir uçak üstünde göklerde dolaşacak”

Dünyanın En Güzel Hediyesi resim yarışmasının birincisi ve aynı zamanda uçağa adını veren Ada Eminağaoğlu da hayalindeki tatili çizdiği resmi ile kaplanmış olan uçağı gördüğünde duyduğu heyecan ve mutluluğu şu sözlere anlattı: “Çizdiğim resmin bir uçak üzerinde dünyayı dolaşacak olması beni çok heyecanlandırmıştı. Şimdi uçağı resmimle kaplanmış olarak görünce çok mutlu oldum. Artık farklı ülkelerdeki pek çok kişi çizdiğim resmi görecek.”

Ada’nın hayalindeki tatili gökyüzünde uçuracak ve tüm misafirlerin seyahatlerini renklendirecek filonun en özgün uçağı Ada E. ile Pegasus filosu, yaş ortalaması 4,87 olan 58 adet uçağa sahip oluyor. Yurt içinde 30, yurt dışında 59 olmak üzere, 37 ülkede toplamda 89 noktada Pegasus misafirleri ile buluşacak.




Bu Haber 10.03.2015 - 14:10:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.