Emir Hepoğlu

Yüksek sezon diyalogları

Acil maid ihtiyacı.

S-Tayyar bey çok sıkıştık, otel ağzına kadar dolu, personel  40 oda temizliyor, sürekli odalardan şikayet alıyoruz, bu Rus’lar da hiçbir şeyi beğenmiyor inanın, durumumuz felaket, acilen 20 maid yollar mısınız lütfen ?

T-Elbette Şukufe hanım, ne demek sizi mi kıracağım hemen dondurucudan çıkarttırıp hazırlatıyorum, dün geldiler zaten taze taze, yalnız 1 saatlik çözülme süresi var hatırlatayım, ayrıca bunları 25’lik paketler halinde veriyoruz ambalajı bozamam haberiniz olsun.

S-Hmm eee olsun o zaman sorun değil azı karar çoğu zarar diyecek halimiz yok ya bu saatten sonra, ha ha ha ( pis bir kahkaha efekti ). 

S-Şimdi kaça veriyorsunuz bunları, teklif atında patronuma, genel müdürüme imzaya çıkartayım hemen, yalnız çok rica ederim uygun fiyat yapın, geçen seferki yağlı kazık kıvamındaydı !

T-Valla Şukufe hanımcığım iyisiniz, hoşsunuz ve belki de haklısınız da geçen seferkiler buralı değildi. Gürcü, ermeni, Azeri karışıktı hatta Afgan ve Aborjin bile vardı aralarında. Bir tek kişi bizden bulamazdınız, ithaldi yani sizin anlayacağınız. Eeee haliyle biraz daha farklı oluyor fiyatları, gelişi zaten bana büyük külfet anlayış gösterin lütfen. 

S-Tamam tamam dediğiniz gibi olsun, siz hemen mail atın bana hemen imzalatırım zaten başka kurtuluş yolumuz kalmadı. Haaa bir ara yemeğe bekliyorum hep böyle telefonda olmuyor byeee.

OTELİN TAPUSUNU BANA VERDİLER

H- Oooo Tayyarcığım merhaba hoş geldin özlettin vallahi nerelerdesin yahu ?

T-Son bir saattir otelin kapısında bekliyorum Haldun bey, almadılar beni içeri, sizin içinde otelde yok dediler. Bende en son acenteci arkadaşın bagajında girdim, az biraz illegal oldu ama başka türlü size ulaşmak mümkün değil kusura bakmayın yani.

H-Yok Tayyarım kusurumu olur böyle şeyin, yeni bir sistem kurduk ağır prosedürlerimiz var, çocuklar onları işletmek istemişlerdir, malum 173 ödüllü bir tesis burası, misafir memnuniyeti tavan seviyelerinde, aşağı indiği yok, 100 milyon avro yatırımımız var, tam 9 a la cart yaptırdım dünya mutfaklarından seçme oldu, inan Eskimo mutfağı bile var aralarında, patronlarım şeker gibi insanlar bana da çok güveniyorlar, şimdiye kadar rakamsal açıdan yaptığım en büyük transfer oldu bu, muhtemelen otelin tapusunu da sezon sonuna doğru elden törenle teslim ederler ha ha ha,  bir önceki kurbağa kılıklı herife de kapak olsun. Her neyse lafı uzatmayalım güvenlik konusunda hiçbir şekilde kaçak olmamalı bilirsin sen bu işleri aslında.

T-Yaaa bilirim elbette de insanın başına gelince farklı oluyor Haldun bey. Her neyse biraz konuşabilir miyiz sizinle, zira geçen sezon ve daha 20 gün önce ekstraya yolladığım personelin faturası hala ödenmedi, hatta ondan önce çalıştığınız iki tesisteki ödemelerde heyecanla bana kavuşacakları günü bekliyorlar. İflasın eşiğindeyim, inanın eve ekmek götüremiyorum, çocuklara annem bakıyor, hanım evi terk etti, berbat durumdayım, bir an evvel toparlanmam lazım, yalvarırım bana yardımcı olun. 

H-Vallahi Tayyarcığım bugün çok yoğunum, uzun bir bütçe toplantısından yeni çıktım, şimdide konsept toplantısına gireceğim, sonrasında, anket, satın almalar ve acente görüşmeleri var, vakit bulursam bir sonraki sezonun yatırımlarını irdeleyeceğiz, bir arada Süpermen’le beraber uzaya çıkıp son hızla dünya’ya yaklaşan bir göktaşını parçalayacağız, dünya’yı kurtaracağım senin anlayacağın ha ha ha ( pis gülüş efekti ). 

T-Ama Haldun bey gak & guk…

H-Hallederiz Tayyar kardeşim üzülme sen, oğlum beyefendiye bakın bakiiim, Tayyarcığım bir kahve iç söyle bir sakinleş, dinlen keyfine bak, açsan yemek ye bizim büfe ödüllü zaten biliyorsun, sonra ben seni arayacağım, hatta bir ara rakı içelim baş başa, konuşur hallederiz tamam mı güzel kardeşim ?, güzel eşine selamlar…( pat pat pat hızlıca uzaklaşma efekti )

T-Ama Haldun bey olmadı böyle, ne zaman, nasıl yani, hem eşim gitti dedim ya…

Aradan birkaç hafta geçtikten sonra….

H-Tayyar ne haber kardeş nasılsın ?

T-İyi değilim Haldun bey eve ve işyerine haciz geldi, bana da ödenmeyen çeklerden dolayı hapis kararı çıktı, önümüzdeki hafta filan alırlar muhtemelen içeri, 6 aylığına tatile çıkıyorum desem yeridir, mahvoldum ben bittim sizin anlayacağınız.

H-Vallahi çok üzüldüm kardeşim inan senin için çok uğraştım ama bir türlü imzalatamadım bizim o dangoz patrona, neymiş efendim o kadar personel neden almışız yüksek sezonda, 40 oda yapsınlarmış zaten işleri buymuş, bir türlü anlatamadım gitti. Her neyse bak ne diyeceğim sana bildiğin iyi bir tesis var mı genel müdür arayan, şöyle en afilisinden ?

T-Hayrola Haldun bey ne oldu ayrıldınız mı oradan ?. Hani Tapuyu törenle elden teslim edeceklerdi ?

H-Ya olmadı işte Tayyarcığım, doku tutmadı bilirsin işte, turizmde yeniler inşaat ya da tekstil gibi değil anlayacaklar elbette ama en az bir yüz yıl sürecek. Neyse kardeşim sana geçmiş olsun tez zamanda çıkarsın umarım, ama senin kulağın deliktir yinede benlik bir şey duyarsan haber et. Eğer kontörün falan olmazsa sen çaldır ben seni ararım, haydi Allah kurtarsın kardeşim.

T-Amin Haldun bey amin
 

Bu Makale 20.05.2014 - 15:01:49 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Erdoğan İPEK 30.04.2014 - 09:15

    Emir Bey, Çok Güzel Hareketler Tüm Hızıyla Devam Ediyor Klavyenize Sağlık...

  • Kaan Berkkan 29.04.2014 - 08:36

    Sayın HEPOĞLU Daha güzel anlatılamazdı sanırım. Elinize sağlık.

  • Mehmet Mülayim 29.04.2014 - 02:42

    Emir Bey, Vallahi günümüze tebessüm kattınız. Kaleminize sağlık. Ne derler Güleriz ağlanacak halimize...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.