Zeynep Nili Bozatlı Bakır

Yenilikçi pazarlama yöntemi: Seyahat blogları

En yenilikçi pazarlama yöntemi olan blogger (blog yazarı) ve marka işbirlikleri yazarın tarzı ile birleştiğinde ürün tanıtımını doğal bir hikaye şeklinde sunmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde hazır giyim, kozmetik, aksesuar gibi tüketim markalarının başarılı bir şekilde yürüttüğü blogger işbirlikleri dünyada yoğun olarak turizm markaları tarafından tercih edilen bir mecra haline gelmeye başladı. Türkiye’de seyahat bloglarını pazarlama mecrası olarak kullanmaya başlamak hem ülkemizin online pazarlamasını arttıracaktır, hem de markanızın dünyada uygun maliyetlerle pazarlanmasını sağlayacaktır.

Londra’da geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen World Travel Market (WTM) ‘de online satış ve pazarlama kanallarının artarak ön planda olacağını gözlemledik. Bu da tamamen dünyadaki tüketici alışkanlıkları ile doğru orantılı.  WTM’de konuşan Travel Bloggers United kurucusu Oliver Gladwell, blogger’ların turizm markalarına ve destinasyonlarına pazarlama alanında olan katkılarının gün geçtikçe arttığını belirtti.

Turizm ve seyahat markaları ile blogger’ların işbirliği genellikle yazarın bizzat markayı ziyareti ve ağırlanması ile gerçekleşiyor. Örneğin, eğer bir havayolu markası ile anlaşmışsa blogger, markanın uçağı ile seyahat ederek izlenimlerini yazılı ve görsel olarak kendi tarzıyla paylaşıyor. Blogger’lar hakkında bilmemiz gereken en önemli unsur, her bloggerın kendine has bir tarzı olduğu ve markayı ancak kendi tarzıyla okuyucularına yansıtacağıdır. Seçtiğiniz blogger’a güvenip, markanızı /hikayenizi anlatmak için onu serbest bırakmak ortaya çıkacak sunumu daha da güzelleştirecektir. Bu sebeple markanızı doğru temsil edeceğine inandığınız blogger’ları seçmenizi öneririm. Örneğin çocuklu ailelere hitap eden bir tatil köyü iseniz ve pazarlamanızda bu hedef kitleye ulaşmak istiyorsanız, genç bekar bir blogger seçmeniz aile kavramını doğru yansıtmayacaktır. Luks seyahat, çocuklu seyahat, ekonomik seyahat, çiftler için seyahat, vs diye farklı hedef kitlelerine hitap eden yüzlerce blog bulunmaktadır.  Blog içeriklerinde seyahat ve marka önerilerinin yanı sıra destinasyon kılavuzları da blogger’lar tarafından hazırlanmaktadır.

Blogger Pazarlaması Kimler için Faydalı Olur ?

Ülke Tanıtımı

Destinasyonlar (Şehirler, beldeler, vs)

Oteller

Havayolları

Acentalar

Restoranlar

Blogger’ların fotoğraflarla ve/veya videolarla destekledikleri içerikler arama motorlarında üst sıralarda çıkmaktadır. Yoğun takipçisi olan popüler bloglar otomatik olarak size ciddi bir izleyici tabanı oluşturuyor. Sosyal medya mecralarını da aktif olarak kullanan seyahat bloggerlarıyla yapacağınız anlaşmada sadece blog sitelerinde yer almaya veya sadece instagram hesaplarında tek bir kare ile yer almaya varana kadar farklı kombinasyonları bütçenize göre geliştirebilirsiniz.  Kendi bloglarının yanı sıra; Youtube, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest gibi sosyal mecralar da blogger’lar tarafından pazarlama mecrası olarak kullanılmaktadır.


Zeynep Nili’nin Top 15 Seyahat Blog’u

Dünya’da yüzlerce seyahat blog’u var, markanızı en doğru şekilde temsil edebilecek blog’u seçmek sizin uzmanlığınız olacaktır, ben aşağıda sizlerle içeriğini en beğendiğim blog’ları paylaşıyorum :

1. Nomadic Matt -  nomadicmatt.com

2. The Voyageur -  thevoyageur.net

3. Notes from the Road - notesfromtheroad.com

4. Petite Passport - petitepassport.com

5. Hotels We Love -  hotelswelove.com

6. Go Nomad - gonomad.com

7. Y Travel Blog - ytravelblog.com

8. A Luxury Travel Blog - aluxurytravelblog.com

9. Adventurous Kate - adventurouskate.com

10. Twenty Something Travel - twenty-somethingtravel.com

11. Classe Touriste - classetouriste.be

12. Double Takes- doubletakesblog.com

13. A Hotel Life - ahotellife.com

14. The Vacation Gals - thevacationgals.com

15. Ann Tran - ann-tran.com

Bu Makale 04.02.2017 - 11:29:45 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • evden eve nakliyat 28.11.2020 - 10:25

    çok güzel faydalı wep siteniz kendi wep siteme beklerim sizi

  • Foça Butik Otel 1887 19.12.2018 - 02:15

    Çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş elinize sağlık... https://www.foca1887otel.com/

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.