Emir Hepoğlu

www.turizmdeyeniyalanlar.com

Abartılı otel konseptleri ve onların hayata geçiş süreci ile ilgili, muhteviyatında bolca çakıl taşı bulunduran, espri dozu kıvamında, eleştirel bakış açısı geniş sektörel makale.


TYY- Abuzittin bey merhaba, biz turizmdeyeniyalanlar.com’dan geliyoruz. Birkaç dakika ayırırsanız otelinizin konsepti ile ilgili size bazı sorularımız olacak.

A-  Bi dagga hemen döncem süze, ha yoh saa demedım şehmuzum gazatacılar var burada onlarla şettim. Yaa taam yaa sen halledive gardaş, GIRH ( 40 ) milyon avro yatırmışım ben bu işe iki imza eksikmiş, tammış beni bağlamaz, ne lazımsa yapıve işte, hadin eyvallah saa, hadin gulüm çüssss.

A- Eeveet buyrün nerde galmıştığ ?

TYY- Efendim otelinizin yeni uygulamaya başladığı HAY KLAS LAKŞIRİ konseptinin içeriği ile ilgili sizden biraz bilgi alabilir miyiz acaba ?

A- Okkey, elbette alabilirsiniz guccuk hanfendi. Ne demek yani sizin gübü guzel bir hanımımı gıracaaz, ayıptır yauu, gunahdır aha ha ha ha hooo ( gülme efekti ). Namığ olum suitimi hazırlayın roportaj yapacaz bağyanla, meyve, datlı, fiski felan goyun cabuhh, gop gop gop.

TYY- Ay çok naziksiniz Abuzittin bey ama röportajı burada yapsak, lobi çok güzel dekore edilmiş ve harika bir ışık var burada, ayrıca Barış arkadaşımda biz sohbet ederken birkaç kare fotoğrafımızı çekecek.

A- Haa birde argadaşın var öylemi ?. Ya ne guzel yuharda sakin sakin gonuşurduh, sonra çekeridik fotoraf neyim. Neyssse dedin gibi olsun bari, isminis neydi süzün ?

TYY- Gamze benim adım Abuzittin bey.

A- Maşallah Maşallah ismünüzde kendiz gübü çoh guzel vallaha, yanahda gamzede var eylemi aha ha ha ha hoooo.

TYY- Hmm aaa evet efendim gamzelerimde var. Barış sen çekmeye başla istersen arkadaşım, ne dersin ? ( fısıltıyla ) kurban olayım çabuk ol olay çok vahim bir hal almaya başlıyor, adam ufaktan bana yürümeye başladı,
bitirip kaçalım.



B- Tamam abla anlaştık, benden yana endişen olmasın şip şak ( fısıltıyla )

TYY- Abuzittin bey geçtiğimiz yıllarda çok sükseli ve kendinden haftalarca, aylarca söz ettiren bir açılış ile Türk Turizminin hizmetine sunduğunuz lüks otelinizde yeni bir konsept çalışması başlatmışsınız, sizden bu çalışmanın detaylarını öğrenebilir miyiz ?

A- Tabikine Gamze hanumcuum, hemencük açıhlıyim süze. Öncelükle bisim otel çoh lüks, benzeri Dubai’de yoh vallaha, bah yemin edirem saa o gaddar dolaştım ettim bisimki gibin hizmet veren yoh dunyada. Bi kerem lobideki goltuhlar harbi Zebra derisi, Afriha’da kendim bissat gordüm aldım. Soonacııma, tavanlar hep altın gaplama, asansör içide ööle, odalardaki çöp govaları, musluhlar hep altın. Çoh affedersün tahrat borusu bilem
24 ayar. Personelimüzün uniformalarını filan hep modacılar ile çalıştıh vallah, çuvalla para töktük bu işe, amma deydi, bahın sizde inceleyin, gordüzmü ? altın sırmalar, osmanlu motüfleri felan neyim. Odalardakü yastıh, çarşaf, çul çaput ne varise hepisi VER SAÇİ, bülürsün işte o ünlü marha.

TYY- Evet gerçekten etkilenmemek elde değil Abuzittin bey. Çok emek ve para harcanmış otele her halinden belli oluyor. Peki konumuza gelirsek, bu kadar lüksün içerisinde birde HAY KLAS LAKŞIRİ konsept belirlemişsiniz, bunun detaylarını ve nedenini öğrensek diyorum sizden.

A- Haa o gonuda bizim genel müdür coh ısırarcı oldu. Bende gırmadım vallaha çocuu, hevesi gaçmasın istedim. Ne derse yaptıh vallaha. Dur hele çağıramda o anlatsın lakşırı makşırı neyim, Namıhhhhh, Namııııhhh la olum hele bi bah bize da.

TYY- Nasıl yani Namık bey genel müdür mü ?, biraz önce odanıza meyve götürmesini söylemiştiniz ama, anlamadım yani, kem küm, gak guk…

A- Ya nolcah canım hepsi bizim cocuhlar işte. Ooolum Namığ hele gel otur şura, anlat şu bizim meşşşuur yeni gonseptimizi, hadin.

N- Efendim merhabalar ve hoş geldiniz, ben tesis genel müdürü Namık YALAKAVUK, size nasıl yardımcı olabilirim acaba ?

TYY-  Vallahi Namık bey şu yeni konseptinizi, detaylarını ve bunca lüksün içerisinde neden buna gerek duyduğunuzu anlatırsanız müteşekkir kalacağız. Barış Namık bey ile de görüntü alalım canım.

B-  Ok dusty, şey pardon Gamze hanım, yani…

N- Efendim şöyle anlatayım,  öncelikle tüm çalışanlarımız beyaz eldiven ile çalışacak ve siyah kuyruklu frak giyecekler. Bayan çalışanlarımız içinde benzer şekilde tasarım yaptırdık, ünlü Fransız modacı Jean Paul Goutimier ile çalıştık. Kendisi bir hafta boyunca otelimizde konuk oldu ve Soul Manager Okşan hanım ile birlikte mekan ruhunu oluşturdular.

A- Gamze hanım sizde bilirsiz, hanim şu hafif gırıh herif var ya ahanda o işte. Yemın billah çuvalla para aldı benden, ahanda bu Namığ istedi diye vallaha, bah değerini bil oğlum.

TYY- Evet elbette sizleri tebrik ediyorum. Dünyaca ünlü bir modacıyı ülkemize getirmeniz ve ortak çalışma yürütmeniz takdire şayan. Ancak merak ettiğim bir şey var, Antalya’da Temmuz, Ağustos ayları ortalama 45 derece bazen ise 50 dereceye ulaşan hava sıcaklığında seyrediyor. Sizce frak ve eldiven bu destinasyon için çok abartılı değil mi ?

N- Evet kesinlikle haklısınız Gamze hanım ama biz onu da düşündük. Zira çalışanlarımızın konforu, rahatı bizim için en önemli şeylerin başında geliyor. Otel genelindeki tüm barlara birer derin dondurucu ve içlerine de çok sayıda JEL Buz torbası koydurduk. Her yarım saatte bir arkadaşlarımız bunları sırtlarındaki ısınmış torba ile değiştirmek zorundalar. Böylece tüm gün boyunca lobide ya da sahilde serinlikle ama şık bir şekilde çalışmalarını sağlıyoruz. Gayet inovatif bir proje bu aslında, sizde takdir edersiniz.

TYY- Evet gerçekten çok farklı şekilde düşünülmüş bir çalışma bu, daha önce hiç rastlamadım desem yalan olmaz ( YUH-fısıltıyla )

N- Sayın Jean Paul Goutimier Okşan hanım ile çok sıkı çalıştılar, hatta üniforma dışında lobimiz ve bazı A la carte restoranlarımızda da dekorasyon olarak köklü değişiklikler yaptık. Sağolsun patronumuz Abuzittin bey bu konuda çok cömert davrandı ve yolumuzu açtı, ona çok şey borçluyuz. Lobide Zebra başta olmak üzere, Dana, Leopar, Kaplan, Timsah, Gergedan ve Su Aygırı derisinden koltuk, kanepe ve sehpalarımız var. Diğer kumaş çeşitlerimiz ise tafta, ipek ve kadife, hepsi ünlü tasarımcıların bize özel üretimleri. Bahçede birde küçük doğal hayat parkımız var ve bu saydığım hayvanların canlılarını orada görmeniz mümkün. Ayrıca misafirlerimize buradan özel menülerde hazırlamamız mümkün olabiliyor.



TYY- Nasıl yani anlayamadım biraz açar mısınız Namık bey ?

N- Gayet tabiî ki Gamze hanım. Medarı iftiharımız, nevi- şahsına münhasır kişilik, benzersiz insan sevgili patronumuz Abuzittin bey bu bahçede bulunan hayvan çeşitliliğini sürekli sabit tutacak şekilde bir sistem kurdu bizler için. Sabah kahvaltısında timsah yumurtası, öğle yemeğinde gergedan kavurma ve akşam yemeğinde ise su aygırı tandır yemeniz mümkün ve bu eşsiz lezzetleri bir arada bulabileceğiniz yegane otel bizimkisi.

A- Namığ oğlum hele bağ o rus avrat gene ıslah mayoyla yattı la ganapaya, galdırın, uyarın hatta defedin gitsin ben gaç para virdim onlara, bah hele bah şu yaptığına, tüh Allah belanızı vere, gah la….

TYY- Peki Namık bey anlayamadığım bir şey var ve yanlışım varsa düzeltin lütfen beni, Resort otelciliğinde oda fiyatları aşağı yukarı tavan ve taban olarak aylara göre belli, çok uçuk kaçık fiyatlara inen ya da çıkanda yok değil, ama yinede asgari müşterek de anlaşılmış rakamlar söz konusu. Ve bu durum ülkemize gelen misafir profili ile karşılaştırıldığında lobide ıslak mayoyla kanepeye uzanan ya da ana restoranta bikiniyle giren insanları görmemiz gayet doğal değil mi ? Ya da şöyle sorayım HD çalışan otelinizde bu kadar ihtişama ve lükse gerek var mı ?

N- Eeee ehem kem küm, aslında evet bir bakıma haklı sayılırsınız, ancak tesisin bu kadar lüks olması kıymetli yatırımcımızın tasarrufu. O nedenle bize pek laf düşmez burada, hem bundan hoşlanan misafirlerimizde var. Hemen yan tarafımızdaki Mauritius villalarımızın geceliği PP 10.000 dolar ve eylül ayının sonuna kadar boş yerimiz yok, kuş sütü de dahil olmak üzere konseptimizde yok yok  Gamze hanım !. Özür dilerim hemen geliyorum 1 saniyenizi rica edeyim…

N- Oğlum bakın Abuzittin beye yardımcı olun hemen misafirle kavga ediyor, ayırın, ya da ne bileyim çok arıza yapıyorsa da önce garajda dövün sonrada atın otelden defolsun gitsin işte, çabuk çabuk hadi bakim.

TYY- Namık bey son olarak söyleyecekleriniz alalım ve toparlayalım lütfen, bizimde zamanımız daralıyor o nedenle yani. Barış bırak sende çekme Abuzittin beyi ayıptır misafiriz burada cık cık cık ( fısıltıyla- çaktırmadan çek oğlum bizi de döverler vallahi )

N- Efendim evet nerede kalmıştık; Antalya'nın en iyi balayı oteli olmayı hedefliyoruz, bu nedenle kırmızı çarşaflar ve dantelli yastıklar diktirdik, çiftler için özel restoranlar tahsis ederek sevgililere özel hizmet başlattık. Tesisteki havlular akşamları ıslatılıp, parfümleyip buzhanede tutarak ertesi gün misafirlere soğuk havlu servisi yaptırıyoruz. Sahilde güneşlenip de güneş yağı yüzünden gözlükleri kirlenen misafirler  de unutmadık elbette. Otel personeli, sahilde güneş yağından kirlenen gözlükleri her 15 dakikada bir siliyor. Numaralı gözlüklerini odasında unutanlara da dereceli gözlük hizmetimiz bile var, bir göz doktoru ve gözlük imalatçısı tuttuk sahilde, tüm gün görev yapıyorlar, önce muayene ardından hangi numarada gözlük lazım ise hemen imal edilip misafire teslim ediliyor. Tuvalete gitmeye üşenenler için özel sürgü hizmetimiz, yemek yedirme servisimiz, ayak, baş, sırt masajlarımız, dilerseniz sizin için gazetenizi okuyan özel görevli tahsisimiz de mevcut. Hatta ve hatta sizin için güneşlenen, deniz ve havuza giren, eşinizi alışverişe götüren çalışanlarımız bile var. Böyle bir konsept yok Gamze hanım, inanın değil ülkemizde Dünya’da ilk ve tekiz.

TYY- Eminim yoktur Namık bey, ne sizinki gibi konsept, ne sizin gibi mesleğine aşık bir genel müdür, ne de böylesine özverili bir yatırımcı değil ülkemizde, dünyada, galaksimizde zor bulunur vallahi billahi. Neyse biz gördüklerimizden ve duyduklarımızdan çok etkilendik doğrusu. Bu içine düştüğümüz ruh halinden çıkmamız vakit alacak ama canımız sağ olsun, bizimkisi de meslek aşkı işte yapacak bir şey yok. Haberiniz yarın sabah turizmdeyeniyalanlar.com’da yayınlanacak ayrıca size de linkini yollarım. Vaktinizi aldık, çok güzel bir röportaj oldu, bize müsaade… ( fısıltıyla- Barış hemen topuk kardeşim, Abuzittin efendi gelmeden kopalım, zaten pis pis bakmaya başlamıştı, canımızı kurtaralım hemen kop kop kop )

N- Gamze hanım biz çok teşekkür ederiz ve her zaman bekleriz efendim.

A- La oğlum Namığ nerde la Gamze hanım, helaya mı getti ?

N- Yok efendim biraz önce çıktılar, aceleleri var gibiydi sanki.

A- Tüh Allah belanı vermeye gundi. Bende siz gonuşurken zıpa’yı hazırlatmıştım maşaj yaptıracahtım hatuna, roportaja orada devam ederdik neyim. Neysem ben az hırpaladım ama sonra affettim o rus avradı galsınlar otelde, ya da sen söyle maşaj istermi sor, al aşşaa getür.

N- Elbette Abuzittin bey siz nasıl isterseniz efenim.

Bu Makale 21.10.2014 - 11:06:34 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 13.10.2014 - 10:12

    Emir Bey, Röntgen, MR değil genlerin resmini çekmişsiniz. Çok keyifli ve gerçek bir yazı. Tabi anlayana. Elinize sağlık.

  • Deha 09.10.2014 - 01:41

    Inanamiyorum, ne muhtesem bir ironiyle hikayelenirmissiniz cogu zaman icinde bulundugumuz durumu. Güleriz aglanacak halimize. :))

  • SABAN OKSUZ 08.10.2014 - 07:58

    Bravo...10 numara...YILIN DIZI FILMINE Senaryo olur...

  • Mehmet Biçer 07.10.2014 - 02:46

    Süpersin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.