Savaş Daş

Uzun vadede kaybetmeye mahkumsunuz!

TÜRSAB'ın rekabet kurallarını ihlal ederek haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle Booking.com aleyhine Rekabet Kurulu'na açtığı dava sonuçlandı. Kurul, söz konusu şirketin Türkiye'deki faaliyetlerini (tedbiren) durdurma kararı verdi ve karar uygulanmaya başlandı. Şu anda Booking.com üzerinden Türkiye'de yurt içindeki otellere rezervasyon yapılamıyor.

Booking.com'un konaklama sektörünü domine ettiği de, haksız kazanç sağladığı da, deyim yerindeyse, otelciyi rehin aldığı da doğru. Bu işin bir tarafı. Bir de işin diğer boyutları var, yazıda onlardan bahsedeceğim.

Dünya online seyahat pazarını domine eden iki tane grup var. Her ikisi de ABD kökenli olan bu gruplardan biri Priceline Group, diğeri ise Expedia Inc.

Mesela Expedia Inc'in bünyesinde tam 19 tane online marka var. Hotels, Hotwire, Orbitz, Trivago, Expedia.com bunlardan bazıları. Aynı şekilde Priceline da Booking, Kayak, Cheapflights, Momondo ve Open Table gibi dev markaları bünyesinde barındırıyor. Kısacası, bu iki grubu hariç tuttuğunuzda küresel online rezervasyon mecrasından geriye pek de bir şey kalmıyor.

Priceline Grubu dünyada en çok online seyahat gelirine sahip olan şirket. Yıllık geliri (2016 rakamlarına göre) 9.2 milyar dolar. Onu, 6.7 milyar dolarla Expedia, 1.6 milyar dolarla Ctrip (Çinlilerin online rezervasyon portalı. Son yıllarda hızlı bir büyüme gösteriyor) ve 1.5 milyar dolarla TripAdvisor takip ediyor.

Online seyahat pazarının bu dev oyuncuları dudak uçuklatan rakamlar kazanıyor, tamam ama, asıl parayı onlar kazanmıyor. Online seyahat mecrasında asıl parayı kazanan şirket arama motoru Google. 2016 rakamlarına göre, Google'un sadece online seyahat mecralarının verdiği reklamlardan kazandığı paranın 12.2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor (Türkiye'nin 2015 yılındaki turizm gelirlerinin 3'te biri). İşin ilginç yanı ise, bu paranın 6.1 milyar dolarını sadece Priceline ve Expedia Inc'ten kazanıyor olması.

Booking.com'u yasaklayarak kısa vadede acentelere bir şeyler kazandırabilirsiniz. Peki sonra? Türkiye'de merdiven altı acenteler tarafından parası çarpılan, dolandırılan insanlar yıllarca uğraşmasına rağmen paralarını geri alamadı. İşini düzgün yapan acenteleri dışarıda tutarak söylüyorum bunu. Booking.com üzerinden rezervasyon yapan insanlar yerli acentelerden çok Booking.com'a güveniyorsa, sektör şapkayı önüne alıp düşünmeli. Booking.com piyasayı domine ediyor, doğru. Ama bunun arkasında büyük bir müşteri güveni ve sadakati var. Yani Türkiye'deki sektörün bir türlü kazanamadığı şey.

İşin özü şu; bu mecraların alternatifini yaratıp, müşteri güvenini ve sadakatini kazanmadığınız sürece yasaklarla bir yere kadar yol alabilirsiniz. Uzun vadede kaybetmeye, Booking olmasa bile bu sefer Expedia'ya, Hotels.com'a ya da başka bir mecraya mahkum olmak zorundasınız. 

Bu Makale 17.04.2017 - 15:05:45 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Sevcan Çelenk 04.08.2020 - 09:51

    Türkiyedeki firmalar müşteri güvenini kaybetmeye devam ettiği sürece, yurtdışı firmalar ve yurtdışı tatiller tercih edilmeye devam edecektir. Tatilsepeti.com adlı site taraından ailem ile birlikte yaşadığım acı tecrübeden sonra Türkiye turizminin tatilsepeti ve benzeri firmalar tarafından ne kadar zarar gördüğünü anladım ve gerçektem ülkem adına çok üzüldüm. Umarım bir an önce booking.com gibi firmalardan yurtiçinde de güvenle otel satın alabilmemize olanak sağlayan düzenlemeler yapılır.

  • ellez soydan 31.03.2017 - 04:01

    Dünya online seyahat pazarını domine eden büyük online sisteminden biri olan booking com türkiye pazarının kapatılması uzun vadede düşünürsek sıkıntılar yapacagı aÇIKÇA GÖRÜLMEKTE yurt içindede bu işi yapacak acenteler ve operatörler ,online satış yapan acentelerde var. bu süreçi olumlu yönde degerlendirmek mümküm mü,ne kadar başarılı olur,güvenilirmi, düşündürüçü, Türkiyede ETS,JOLLY TUR,TATİL BUDUR,TATİL.COM,TATİL SEPETİ, VE BENZERİ ACENTE VE OPERATÖRLERDE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMAKTADIR. BU DURUM İYİ BİR FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR Mİ? EVET, ama her her halikurda işleyen bir sistemin durdurulması turizmde kayıptır....SON YILLARDA TÜRK TURİZMİNDE HIZLI BİR DIŞ PAZAR KAYBI YAŞARKEN BU DURUM UZUN VADEDE SIKINTILAR YARATIR.

  • Mehmet Bilen 31.03.2017 - 03:44

    eski bir turizmci olarak şu anda yurtdışında yaşayan birisi olarak yazıyorum,biz egeli turizmciler çok zor günler geçirdik avrupalı acentalar bir çoğu battı paramızı alamadık,gelişen online sistemi booking.com otelciler için can simidi oldu,yani fiyatları ve resimleri ayarlama girişte ücreti peşin almak gibi birçok özellik le karşımıza çıktı,bu küçük işletmeler için mucize oldu,komisyon oranı %15 dir kimse yanlış bilgi vermesin zaten diğer acentalarda bakın ortalama fiyattır,şimdi ben tüketiciyim İngilterede yılda 4 yada 5 kez seyahatim nedeni ile sistemden otel buluyorum,bir örnekle 2013 yılında 3 yıldız bir tesis rez. yaptım 3 gece,otele gittik didimde kapıda otel görevlileri dolu olduğunu söyledi resepsiyonist arkadaş kusura bakmayın doluyuz,ama sistemde hala açık oteliniz dedim,çok zoruma gitti haziran sıcagında 70 yaşında annemi tatile götürdüm kabus başladı dedim,hemen booking,com aradım sağolsun ismi hala aklımda Ezgi hanım bana bir cafeye oturmamı 30 dakika beklememi söyledi 30 dakika geçmeden diğer alternatif otelleri siteden seçmemi söyledi hatta bb yerine h.b aldım tek extra ücret bile ödemedim,annemin mutlu olması benim için bir sevinçti kabus olabilicek bir tatil mutlu sonla bitti,peki bu sistemi kaç tane acenta uyguluyor,türsab sadece acenta kayıt parası alan bir şirket görünümünden uzaklaşmalıdır,eminin yargı bu kararı düzelticektir saygılar türm turizmci dostlara

  • Turizm çalışanı 31.03.2017 - 12:22

    TÜRSAB ın veya pek çok turizmcinin anlamadığı şey, değişen şartlar. Klasik acentecilik dünyanın her tarafından can çekişiyor. Türkiyede bunun üstüne bir de kaçak acente faaliyetleri almış yürümüş durumda. İnsanlar tabi ki yabancı menşeili sitelere yönelir. İşin sevindirici yanı, Türkiyenin önde gelen acenteleri bunu görmüş ve harekete geçmiştir. Jolly Tur ETS gibi şirketler online deli gibi para yatırıyor. Yapılan yatırımlar karşılıksız kalmaz. Ama yazıda da bahsedildiği gibi, önemli olan müşteri güveni sadakati. Zor olan ve başarılması gereken budur.

  • Hakan 31.03.2017 - 12:21

    Ben de tüketici olarak durumumu yazayım. Genelde uzun tatillerimi yurtdışında geçiren biri olarak 3-4 günlük tatillerde yurtiçini tercih etmemi sağlayan kaynak booking.com du. KArşılaştırma imkanı, yorumlardan edinilen bilgi ve pratiklik sayesinde küçük otelllerde yıliçinde konaklama yapabiliyordum. Şimdi kafama esti 4 gün selimiye ye gideyim desem acenta acenta dolaşıp, işi elindeki portföyü satmak olan çalışanlarla uğraşmak zorunda kalacağım. Uğraşır mıyım? 4 günlük tatil için yarım gün rezervasyonla mı uğraşılır. yılda 6-7 kez böyle tatil yapan ben sanıyorum bundan sonra bu sayıyı azaltıp, sadece eskiden gittiğim ve iletişimde olduğum tesislerde konaklamayı tercih edeceğim. yani acentaya gene ekmek çıkmaz benden.30-35 yurtiçi gecelemem 15-20 ye düşecek zaman içinde belki hiç kalmayacak.

  • Kerem 31.03.2017 - 11:57

    Otellerle toplu anlaşma yaparak müşteri getirip otellere fiyat baskısı, ücretsiz oda taleplerinde bulunan tur operatörlerine karşı otelcinin tutunduğu yegane can simididir booking.com! Evet doğrudur, % 15 komisyonu vardır ve bu oran çok makuldür! Hangi tur operatörü otelcinin verdiği çıplak fiyatın üstüne % 15 ten daha az komisyon koyarak satabilir ki! Turkiye turizmi adına yine yanlış bir iş yapılmıştır.

  • Ahishavi 31.03.2017 - 10:11

    Müşteri girmeden parasını alır otelci.İstediği fiyata satar otelci. Reklam , Tanıtım yapmaz otelci. Arkadaş krizde booking.com durdurmak vatan hainliğidir. Turizm uluslararası - local yapılan bir iştir. Kişiler alternatifli tatil yapma hakkına sahiptir. Sanki yerli acentalarla % 50 faturalı - faturasız çalışmalar yapılmadı. Açıktan , elden para alma işlemleri yapılmadı. Adam iş üretiyor, istihdam sağlıyor , kazanç sağlıyor ve tüm bu işi çok iyi bilenler buna karşı. Saf adam ayaklarına yatmayın. 1 kişiye bile bu ülkenin ihtiyacı var. TUZU KURU OLANLARIN YÜZÜNDEN BU İŞLER BİTİYOR: YAZIKKKKKK...

  • Gürsel Kaya 31.03.2017 - 09:33

    Mesela otel.com var tursab üyesi ve ticari sicili var. Ya booking expedia? Tabela bile asamıyor. Hammadesi türkiye olan online firmalar ile aslında Çaresiz de değiliz. Biraz acımasız olmamış mı? ets si var osu var busu var

  • Güneş Gündoğan 30.03.2017 - 07:24

    Lütfen birileri şu yazıyı çerçeveletip Başaran beyin duvarına assın:)

  • levent erdoğan 30.03.2017 - 04:14

    Güzel yazmışsın Savaş kardeşim.

Yazarın diğer yazıları
Tüm Yazıları
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.