Oğuz Kağan Altun

Stajyer değil modern köle

Türkiye’de toplamda 51 adet otelcilik ve turizm meslek lisesi bulunmaktadır ve her sene üniversite eğitimini tamamlayan binlerce kişi mezun olmaktadır. Peki, sizce mezun olanların kaçta kaçı şu an sektörde çalışmaktadır?

Bence %10’u. Neden mi? Çünkü bir çok otelci, onları eğitmek, sektöre kazandırmak yerine, sigorta yükü olmayan ucuz personel olarak görüp yararlanma çabasında.

Süreç şöyle işliyor:

Oteller önceden stajyer öğrenci çalıştırmak anlamında turizm meslek liselerine almak istedikleri öğrenci sayılarını belirterek başvurularda bulunurlar. Akabinde okul yetkilileri stajyer öğrenci verecekleri otellere göre öğrencileri dağıtırlar.

Staj dönemleri boyunca sigortaları, iş kazası, meslek hastalığı gibi sağlık problemleri kapsamında okullar tarafından ödenir.  İşletmeler ise stajyer maaşı olarak 20 ve üzerinde personeli olan işyerlerinde, asgari ücretin yüzde 30'undan 20'den az personeli olanlar ise yüzde 15'inden aşağı olmamak üzere maaş öderler.

Staj zamanı geldiğinde öğrenci bir heyecanla yola çıkıp staj yerine ulaşır. Kadrolu otel personeli ve departman yöneticileri de heyecanlanır. Kadrolu otel personelinin heyecanlı olmasının nedeni, stajyerlerin kendi işlerinin çoğunu yapacak olmaları, departman yöneticileri içinse artan personel sayısıyla işlerin rahatlayacak olmasıdır.

Keşke yöneticiler tarafından stajyer öğrenciler gelmeden önce, tüm personele ve departman şeflerine onların öğrenmek için geldikleri anlatılabilse..

Bu yapılmadığı ve takip edilmediği için staj dönemleri boyunca öğrenciler sadece gündüz vardiyalarında çalıştırılmak yerine tüm vardiyalarda köle gibi çalıştırılıyor.

Hem personel hem stajyer öğrenciler için şüphesiz en önemli yer konaklama yerleri, sosyal yaşam, sportif faaliyet alanlarıdır. Kısacası başarı için onları rahat ettirmeliyiz.  Bir otel lojmanı maksimum 4 kişi olması gerekirken bu sayı bazı yerlerde 12 kişiye kadar çıkmaktadır.

Bu bilincin değişmemesi  durumunda her sene yüzlerce öğrenci, iş hayatları konusunda kararsızlık yaşamakta. Yarısı lise, yarısı da üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra sektöre devam etmekten vazgeçmektedirler.  Yani asıl amaçlanan kalifiye personel maalesef sektörden uzaklaştırılmaktadır.

İlgili bakanlıklardan beklediğimiz, normal işçi gibi çalıştırılan bu öğrencilerin sigorta primlerinin emekliliklerinde de dikkate alınması.

Stajyer öğrencilerin iş başı yapacağı bu dönemlerde onların ucuz personel olarak görmekten vazgeçilmesi gerekmektedir. Tam tersine onları eğiterek sektöre nasıl kalifiye eleman sağlayabiliriz konusunu düşünmemiz gerekiyor. Türkiye turizmi olarak onlara ihtiyacımız olduğunu lütfen unutmayalım…

Saygılarımla,



Bu Makale 11.05.2015 - 10:14:36 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Oğuz Kağan ALTUN 02.06.2015 - 04:18

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

  • METİN 09.05.2015 - 04:27

    NEREDEYSE ÜLKEMİZİN HEMEN HEMEN HER İLİNDE BİR TURİZM OKULU VAR.VE O OKULLARDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER.İŞ SADECE MEZUN OLMAKLA BİTMİYOR.ASIL MESELE İŞ BULABİLMEK.BU OKULLARDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN SADECE 10 UN İŞ BULABİLMESİ BU SEKTÖRDEKİ İŞSİZLİK GERÇEGİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR.STAJYER ÖĞRENCİLERİN DURUMU BAŞKA BİR ACI GERÇEK.İŞYERLERİNDE KALICI OLMAYACAKLARI İÇİN GEREKEN DEĞERİ GÖRMÜYORLAR.BU KONUDA HER ZAMAN BİR EŞİTLİK OLMALI.KADROLU PERSONEL KADAR DEĞER GÖRMELİ VE BU KONUDA KADROLU PERSONELE GEREKLİ EĞİTİMLER VERİLMELİ.KALİFİYE PERSONEL HER ZAMAN BULUNMUYOR VE DEĞİŞİK SEBEPLERDEN DOLAYI BU SEKTÖRDEN UZAKLAŞMALARI MAALESEF KANAYAN BİR YARA HALİNE GELDİ. BU KONUDA GEREKLİ KURUM VE KURULUŞLARIN GEREKLİ DENETİMLERİ YAPMALI GEREKEN EĞİTİMLERİ VERMELİ VE DAHA ÇOK STAJYER ÖĞRENCİ VE KALİFİYE PERSONELİ SEKTÖRE KAZANDIRMAK İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMALAR YAPILMALIDIR.UNUTMAYALIM TURİZM SEKTÖRÜ BİR HİZMET SEKTÖRÜDÜR VE BİZLERE HİZMET VERECEK PERSONELLERİ OLMAZSA TURİZM DE KALMAZ. SAYGILARIMLA

  • Adsız 08.05.2015 - 10:52

    Bünyesinde işletmelerde mesleki eğitim (staj) yaptıracak konaklama tesislerinin bu eğitimleri yaptırabileceklerine dair bir denetim mekanizması kurulmalıdır. M.E.B yönetmelikleri bunu denetlemeye yetersiz kalmaktadır. İlgili konaklama tesisinin Sektör temsilcileri tarafından AKREDİTASYON kriterleri düzenlenmeli ve uygulanmalıdır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.