Zeynep Nili Bozatlı Bakır

Milyonların İstanbul’a akın etmesini sağlayacak yeni bir konsept

Türkiye destinasyon pazarlaması için bulunmaz bir fırsat olan bir konsept’in sahibi koleksiyoner Emre Kamçılı ile tesadüfen tanıştım ve dünyada bugüne kadar eşi benzeri olmayan bir koleksiyonun varlığını sizlerle paylaşmak istedim! Zira, kendisiyle tanışmadan evvel, benim böyle bir koleksiyonun varlığından dahi haberim yoktu.
 
Emre Kamçılı’nın Dean Martin’e olan hayranlığı ile hobi olarak başladığı koleksiyon serüveni bugün 5000’in üzerinde parçanın bulunduğu; Efsanelerin Hazineleri (The Legends’ Treasures) isminin verildiği çok özel bir koleksiyon. Koleksiyonda Dean Martin, Tony Bennett, Elvis Presley, Marilyn Monroe, Beatles, Elizabeth Taylor, Charlie Chaplin, Frank Sinatra ve James Dean gibi dünyaca ünlü Pop Kültür efsanelerinin ve daha birçok ismin çok özel parçaları bulunmakta.

Kamçılı’nın en büyük hayali şu an ABD ve Kanada’da bulunan parçaları Türkiye’ye getirerek, bu eşsiz ürünleri konsept bir eğlence müzesi yaratarak sergilemek. Koleksiyonunu Oscar Ödülleri’nin Academy’si başta olmak üzere; Donald Trump bile satın almak istemiş fakat Kamçılı’nın hayalleri başka ! Koleksiyonunu kendine saklayabilecekken, bunu dünya ile paylaşmak istiyor ve bunu İstanbul’da yapmak istiyor! 

Türkiye destinasyon pazarlaması açısından baktığımda ülkemiz adına harika bir değer. Bugün Elvis’in evini görmek için yılda 800.000 kişi Graceland’e gidiyor. Sadece Beatles grubunun dünyadaki hayran kitlesine bakıldığında;  bizim Türkiye’de futbol hayranlığı gibi bir fenomen kitle var, ve eminim Beatles ürünlerini görmek için seyahatler düzenleyeceklerdir. Pop Kültürünün efsane isimlerinin kendi orijinal ürünlerini görmek için ülkemizi ziyaret edecek kişilerin ve hali hazırda ülkemizi ziyaret eden turistlerin görüp “biliyormusunuz Türkiye’de ne var…” diyeceği ve ağızdan ağıza destinasyon pazarlamasının yaratılacağı inanilmaz bir konsept.  Turizm’e ve ekonomiye ciddi bir katkısı olacaktır.


Kamçılı’nın koleksiyonu bünyesinde 5000’in üzerinde parça’dan benim en çok ilgimi çeken top 10 parçayı sizlerle paylaşıyorum : 

1. Frank Sinatra / Konserlerinde giydiği gömlekler.

2. Charlie Chaplin / Gold Rush filminde kullandığı baston. 

3. Elvis Presley / GI Blues filminde “Wooden Heart” şarkısını söylerken kullandığı bebek.

4. Marilyn Monroe / X-Ray filmi. 

5. Christopher Reeves / Superman 4 filmindeki kostümü. 

6. John Lennon / Ikonik yuvarlak gözlükleri. 

7. Beatles / Hard Days Night’da tüm grubun giydiği kostümler. 

8. Michael Jackson / Sahne kostümleri. 

9. Whitney Houston / Sahne kostümleri. 

10. Ve … Kamçılı’nın Garajı : 7 adet araçtan oluşuyor ! (Araçlardan bir tanesi de Elvis’in son kullandığı Cadillac). 

Emre Kamçılı’nın koleksiyonu ile tanıştığımda çok heyecanlandım;  Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu güzel proje için yer temini ve ürünlerin Türkiye’ye minimum ÖTV ile getirilmesi için projeyi desteklemesi gerektiğine gönülden inaniyorum. Özellikle dünyadaki Pop Culture hayranları için bir “Eğlence Müzesi” turizm’in her kolunu destekleyecektir. Dünya’da eşi benzeri olmayan bir konsept yaratmak; Türkiye ve kültür şehri olan İstanbul için çok ciddi PR değeri sağlayacaktır, turizm’in tüm kollarına gelir sağlayacaktır ve en önemlisi İstanbul’a büyük  bir değer kazandıracaktır.

Not : Sunay Akın’ın programı Hayat Deyince’ye konuk olan Emre Kamçılı’nın anlatımından da koleksiyonunu dinleyebilirsiniz… 

 
 

Bu Makale 29.01.2014 - 11:00:19 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • mustafa 06.06.2014 - 02:01

    Ben bu kişiyi rüyamda görmüştüm sonra TV programında görünce şaşırdım.Koleksiyonu süper gerçekten.Ama rüyamda daha güzel bir şey yapıyordu.Sanki koruma meleğiydi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.