Cem Polatoğlu

Mecliste bir ses: Davut Günaydın (Alo Davut)

Hep şikayet ederiz: Neden parlamentoda 4,5 milyon çalışanı ile koca istihdam devi olan turizm sektöründen tek bir temsilcimiz yok diye

Milletvekillerinin içlerinde eski taksi şoförlerinden, tekstilcisine, eczacısından, madencisine, sanayicisine kadar onlarca meslek veya iş kolundan gelme temsilcileri var. Maşallah kendi sektörleri için elinden geleni yapıyorlar, istedikleri kanunlar, kararnameler şakır şakır geçiyor. 

Peki, 35 milyar dolar döviz girdisi sağlayan turizm sektörü siyasette ne kadar söz sahibi?  Hiç.  10 milyon kişinin ekmek kapısı turizmin mutlaka parlamentoda temsil edilmesi gerekiyor. Ben, parlamentodaki son temsilcimiz Sayın Bakanımız Bahattin Yücel diye hatırlıyorum. Mevcut parlamentomuzda bulunan üç-beş otel sahibi ise zaten 40 iş kolunda faaliyet gösteren kişiler. Otelleri bu milletvekillerimiz için "çerez" ve şahsi işleri için misafirhane konumunda.

Bu durumda, başta ben olmak üzere, biz turizmciler durmadan çemkiriyoruz;

- Vay neden benim yasalarım geçmiyor?

- Vay neden bizim ülkemizde hala sömestre ve yaz tatilleri bölgelere göre ayrılmıyor?

- Neden EPCOT CENTER'da standımız yok?

- Tur operatörlüğü yasası neden yanlış çıkıyor?

- Neden aynı gemide olduğumuz Turizmcilerin tek bir yasası yok da her birinin birbirleri ile çelişen ayrı ayrı yasaları var?

- Neden acenta olarak kendi Turistimi bile taşıyamıyorum?

- Neden 30 Euro'ya 5* otel satıyorum?

- 3,5 milyon yazlık ve 400 bin yataklı atıl durumdaki kamu kampları neden turizme kazandırılmıyor?

- Yabancılara neden kumarhaneler yasak?

- Neden  havaalanından 14 milyon turist transit geçerken ben onlardan para kazanamıyorum?

- Neden Mısır'ın 5 katı tanıtım bütçeme rağmen Mısır'ın 5'te biri kadar etki ve reklam yapamıyorum?

... diye ağlar dururuz. 

Ancak, bugün öğrendim ki sevgili arkadaşım, meslektaşım Davut Günaydın önümüzdeki dönemde parlamentoya aday. Çok sevindim.

Davut'u ilk kez 1986 yılında Kapadokya El Sanatları Merkezi'nin (KEM) müdürü iken tanıdım.  O dönemde biz rehberlerin arkadaşı olmasının dışında kurtarıcısı, kasası, tahsilatçısı, tedarikçisi olarak hepimizin kalbinde taht kurmuştur. Paran mı yok? Alo Davut; Otelde yer mi bulamadın? Alo Davut; çarşı'da açık mı var?. Gel Davut...  30 sene geçmiş. Davut aynı Davut. Her yerde eli, gözü, kulağı, dostu vardır. Ve yine aynı düşünsün düşünmesin herkesin yardımına Davut yine koşar. Eminim hangi görüşten olursak olalım meclisteki Davut yine benim ve bizim için Alo Davut olarak kalacaktır. Her derdimize deva olacak,  yine ona koşacak, yine ona danışacağız.

İşte, yukarıda belirttiğim tüm sorunlarımızı içselleştirmiş, turizmin her kademesinde bulunmuş,  bu işi layığı ile bilen meslektaşımız, vizyonu, kültürü, sempatisi, dostluğu, herkese ve her fikre saygı duyan karakteri ile camiamızda herkes tarafından sevilen Davut Günaydın'a karşın bize düşen parti gözetmeksizin seni sandıkta desteklemektir. Allah yolunu açık etsin kardeşim.



Bu Makale 05.06.2015 - 17:31:07 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.