Eda Özsoy

İstanbul’a yeni bir turizm müdürlüğü geliyor

Nasılsın? İşte nasıl olursa... İstanbul'da uzun bir aradan sonra turizmci Kasım Zoto'nun otelinde toplanan Skal İstanbul üyeleri bol bol dertleşme imkanı buldu.

Türk turizminin durumu malum, İstanbul turizminin daha da malum..

 Otel dolulukları yerlerde maalesef... Herkes müşteri arayışı içinde...

 Hal böyleyken farklı otellerden yöneticilerle sohbetlerimize ‘Nasılsın?' diye başladık, ‘İşte nasıl olabilirse' cevabını aldık.

Konuştuğum her otel yöneticisi İstanbul'da dolulukların en alt düzeyde olduğunu belirterek 2017 yılına ilişkin de karamsar bir tablo çizdi maalesef…

Umarım bu kara bulutlar bir an önce dağılır.

İstanbul’a yeni bir turizm müdürlüğü geliyor

Masamızda turizmcilerle sohbet ederken, genç yaşlarda bir beyefendi boş olan yere oturarak, bizlerle selamlaştı. Adının Serdal Akyurt olduğunu belirten bu beyefendinin 20 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Turizm Müdürlüğü'nün başına getirildiğini öğrendik.

‘Roma Mimarisi’ ve ‘Kültür Varlıklarının Gelecek Nesillere Taşınmasında Turizmin Önemi ve Şehirlerdeki Antik Sunumu’ hakkında yüksek lisans yapan Akyurt, bir dönem milletvekili adayı olarak aktif siyasetin de içinde yer almış bir isim…

İBB Turizm Müdürlüğü'nün başına getirilen Akyurt, turizm sektöründeki aktörlerle tanışmak için bu yemeğe geldiğini anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi denilince aklıma hemen Tülin Ersöz’ün başında bulunduğu Turizm Atölyesi geldi. Uzun yıllar şehrin turizmini geliştirmek için uğraş veren bir kuruluş Turizm Atölyesi… Tülin Hanım, gerek başkan danışmanı olarak gerekse Turizm Atölyesi’nin başında uzun yıllardır aktif olarak görev yapmış bir isim. Kendisi turizm sektörü tarafından sevilir, sayılır. Durum böyle olunca Serdal Bey'e Turizm Atölyesi’ni sorma ihtiyacı hissettik.

Akyurt, "Tülin Ersöz ile birlikte çalışacağız” dedi.

Serdal Bey de Tülin Hanım'ın çok başarılı işlere imza attığını ve kendisiyle birlikte koordineli olarak çalışacaklarını anlattı. Serdal Bey'in aktardığına göre Tülin Hanım daha çok pazarlama, kendisi ise İstanbul tanıtımı konularına ağırlık verecekmiş.

İstanbul’da otellerin hak etmedikleri kadar düşük kazanç elde ettiklerine değinen Serdal Bey, büyükşehirlerde gecekonduların bile turizm için önemli bir gelir kaynağı olabileceğinden bahsetti.

"Proje getirin, birlikte gerçekleştirelim"

Masamızda bulunan turizmcilere 'İstanbul'un tanıtımı için hazırız, siz proje getirin, birlikte konuşup tartışalım ve gerçekleştirelim' mesajı veren Akyurt, umarız bu zorlu görevinde başarılı olur.

Zira İstanbul'un tanıtımı ve pazarlama konularında acil hamlelere ihtiyacı var. Dünyanın en çok turist çeken şehirlerinin sloganları, marka konumlamaları ve destinasyon pazarlama çalışmalarında belediyelerin üstlendiği roller ortada.

Zor bir süreçten geçtiğimiz böylesine bir dönemde İstanbul'un hatta Türkiye'nin çok ciddi olarak yeni oyunculara, yeni yüzlere ihtiyacı var. Bu nedenle bir an önce tanıtım ve imaj çalışmalarına ağırlık verip, eskisi gibi 'nasılsın?' diye sorduğumuzda 'yoğun iş güç' cevabını almak istiyoruz tüm gönlümüzce…

Sağlıcakla...

Bu Makale 07.10.2016 - 14:26:50 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.