Zeynep Naz Çelik

Gencim, milliyetçiyim, milletten şikayetçiyim...

Bu yazıyı yazma ve bu başlığı atma sebebim; bugün işini gayet güzel yapan, yüzünde daima kocaman içten bir gülümseme ile çok pozitif tutum içinde olan bir çalışanın gelip 'ben kariyerime gardiyan olarak devam etmek istiyorum' ifadesi (ki bir insan kaynakları profesyoneli olarak tüm mesleklere sonsuz saygı duyurum tek fark hizmet verilen hedef kitle) ile zihnimde çakan şimşek!

Ankara Genç İş Adamları Derneği'nin yapmış olduğu 'Gençlik Araştırmasında' ve hayatta tanık olduğum olaylarda manzara şu ki; gençlerin kafası karışık çünkü günümüz eğitim sisteminde güçlü yönlerine odaklanarak kendilerine gelecek kurgulama fırsatları yok.

Keza iş hayatında da işletmeler onlara bir çok sebepten gül bahçesi vaat edemiyor. Sosyal hayatta ve iş hayatında örnek alabilecekleri rol model kişi sayısı sınırlı. Milliyetçi olduklarını söylüyorlar ancak ülkenin en çok dışını seviyorlar. Ülkenin geleceğine inanmıyorlar, kendileri ile ilgili de ciddi şüpheleri, endişeleri var. Atatürk milliyetçiliğinin ana değerleri olan birlik, beraberlik ve bilgeliği içlerinde yaşamıyorlar. Sorgulamıyorlar, ezbere yaşıyorlar. Çözüm odaklı değil maalesef problem odaklı davranıyor. ''Ben bu olaydan nasıl ders çıkartırım da kendimi bir tık üste atarım?'' diye düşünmüyorlar.

Oysa, 1980 sonrası Y kuşağı olarak bilinen jenerasyonun (toplumun %35'i) evrensel özellikleri iletişime açık, öz güveni yüksek, sorgulayıcı, yaratıcı, itaatten uzak ve geri bildirime yakın bireyler. Ümit ediyorum, ülkemizde de Y jenerasyonunun kalbine giden 'Y'eni 'Y'eni yollar bulunur ve bu kaos son bulur.

Bu Makale 22.11.2016 - 10:27:44 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.