Oğuz Kağan Altun

Forecast takibi ve overbooking çözümleri

Öngörü (forecast) ilk olarak bütçe aşamasında geliri ortaya çıkartabilmek amaçlı yapılan doluluk tahminleri ile ortaya çıkmaktadır.

Dolulukla ilgili bu tip tahminlerde tesisin çevresi, pazarları, geçmiş doluluk oranları, konsepti, misafir memnuniyet oranı, satış stratejileri ve rakiplerin fiyatları da göz önüne alınarak yapılan doluluk tahminleri bütçede daha doğru sonuç verecektir.

FORECAST TAKİBİ ARABA KULLANMAYA BENZER

İleriye bakmaz sürekli önünüze bakarsanız karşınıza çıkacak çukurlardan kaçamazsınız. İlerideki tarihlere gelen satışları takip etmemeniz durumunda yoğun talep aldığınız tarihlerin öncesi ve sonrasında 1-2 günlük çukurlar oluşabilir. Bu çukurlar için ne kadar önceden yönlendirme ve satış planı yaparsanız sizin için o kadar faydalı olur. Eğer bunun için geç kalınmışsa boşlukları etkileyen tarihlerde kapasitenin üzerinde satışa devam eder ya da risk almaz satışı durdurursunuz.

MİNİMUM GECELEME ŞARTI İLE OYNAMAK LAZIM

Özellikle yüksek sezon dediğimiz dönemlerde min 3 max 6 anlamında geceleme şartı getirmeniz yararınıza olacaktır. Ancak doluluklara göre minumum gecelemede oynama yapmamanız halinde forecastınızda oluşacak çukurlara bağlı olarak hem geliri kaçırmış olursunuz hem de kapasitenizin üzerinde satışla overbooking yaşayabilirsiniz. Minimum geceleme şartı getirmiş olduğunuz dönemlerde yapmış olduğunuz satış durdurma işlemlerinde ara boşluklar için geceleme şartını kaldırmayı unutmayınız.

GRUP TALEPLERİNİ BOŞLUĞUNUZA YÖNLENDİRİN

Grup taleplerini isterseniz boşluğunuz olan tarihlere yönlendirebilirsiniz. Talep edilen konaklama tarihi için fiyat çalışması ile beraber boşluğunuz olan dönemler içinde özel fiyat teklifi sunabilirsiniz. Bu dönemler için yapacağınız indirimli fiyat teklifi kesinleşmiş konaklama tarihlerini bile değiştirebilir.

OVERBOOKING ZEVK DEĞİL ZORUNLULUKTUR

Overbooking tesis kapasitesinin üzerinde rezervasyon alınması ve alınan rezervasyonların kesinleşmesi ile gerçekleşen kapasite üzerinde fazla satış durumudur. Hiçbir yönetici misafirlerini mağdur etmek istemez, overbooking yaşamayı yaşatmayı bir zevk olarak görmez. Bu gibi durumlar forecast takip eksikliği, taleplerin belli günlerde yoğunlaşması ve satışların zamanında durdurulmaması, çukurlardan dolayı oluşan gelir kaybını minimize etmek için boşlukları etkileyen dolu tarihlerdeki satışlara devam etme, beklenmedik durumlar nedeniyle satışa açık olan odaların belli kısmının devre dışı kalması ile de yaşanabilir.

OVERBOOKING'İ AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜN

Yeni giriş yapan misafirleri birleşmeye zorlama, başka bir tesise kaydırma gibi durumlar yerine aşağıdaki gibi çözümler ile bu sıkıntılı günleri avantajlı ve eğlenceli hale dönüştürmek sizin elinizde. Şimdi sıkıntılı günden birkaç gün öncesine gidelim. Mesela Antalya bölgesindeki overbooking yaşanacak bir otelde içerideki misafirlerinize konaklamalı Olympos, Kaş, Alanya hatta Bodrum turları satabilirsiniz. Bodrum bölgesinde ise konaklamalı kos veya mavi turlar satarak overbooking dönemlerini içerideki misafirleriniz ile çözebilir hem kendiniz için hem de misafirleriniz için eğlenceli ve avantajlı hale dönüştürebilirsiniz. Hiç satışla uğraşmayalım derseniz bingolarda bu turları hediye etmeniz yeterli olacaktır. Bu tamamen satış, animasyon ve misafir ilişkilerinizin becerisi ile sonuç alabileceğiniz bir çözümleme olacaktır. Eğer yukarıdakiler zor geliyorsa son gün çözümleri olarak animasyonun samimiyet kurduğu tatilciler aracılığı ile çıkış tarihleri yaklaşan içerideki misafirleri birleştirme yapabilir bunun karşılığında onlara ücretsiz geç çıkış verebilirsiniz. Yeni girişlere yapacağınız kaydırma ve birleşme tekliflerinin reddedilmesi durumunda sıkıntılı ve sesli saatler yaşayabileceğinizi göz önüne alarak erkenden önlem almak yararınıza olacaktır. Son olarak yapacağınız jestler karşılığında anlaşmalı yapılan birleşmelerde daha sonra herhangi bir reklamasyonla karşılaşmamak için misafirlerden onayları doğrultusunda birleşme yapıldığına dair bir yazı almayı da unutmayınız.




Bu Makale 17.07.2015 - 11:17:50 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Oğuz Kağan ALTUN 13.07.2015 - 12:50

    Alıntı değil alın teri :) yorumunuz için teşekkür ederim.

  • Mustafa Zengin 11.07.2015 - 09:23

    kitap gibi yazmışsınız hocam. biryerden alıntı mı? :) bilgiler için teşekkürler..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.