Cem Polatoğlu

#Boğaz Köprüsü seyir terası olsun

Ne Eyfel Kulesi, ne Empire States binası, ne de London Eye... Dünyanın en güzel seyir terası "İstanbul Boğaziçi Köprüsü"

İstanbul'u ziyaret eden Turist sayısı 10 milyona ulaştı. Şimdi amaç; Turist başına elde edilen gelirimizi arttırmak.

İşte Turizme asgari 400 milyon euro katkı; Boğaz Köprüsü Turistik yaya geçişlerine açılsın. 20 euro bilet parası karşılığı 200 milyon euro kazancın yanısıra, Hediyelik eşya, Fotoğraf ve Asya'dan Avrupa'ya geçiş Sertifikasını eklenirse senelik 400 milyon Euro ek Turizm gelirimiz olacaktır.

Bu projemiz, geçtiğimiz sene içerisinde Tur Operatörleri Platformu ve üyesi olduğum Gezginler Kulübü (Başkanı Sn.Prof. Orhan Kural) eşliğinde bir fizibilite raporu ve İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Japonca olmak üzere dört dilden Sertifikaları hazırlandı (bknz resim).

Ardından dosya halinde Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu, Sayın İstanbul Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve 16 yıllık Türsab Başkanı Sn.Başaran Ulusoy'a projemizi ilettik. Şahsen görüştüğümüz Sayın Mutlu projeye son derece olumlu baktılar ve destek olacaklarını bildirdiler. Yurtdışında olan Sayın Topbaş'a ise konu yardımcısı aracılığı ile iletildi. Kendileri de projeyi takdirle karşıladıklarını belirttiler. Ancak şahsen katıldığım 16 senelik Türsab Başkanı Sn.Ulusoy ile yapılan toplantıda Sn.Başkan olaya sıcak bakmadılar.

Biz Tur Operatörleri Platformu ve Gezginler Kulübü olarak bu projeyi hayata geçirmek ısrarımıza devam ediyoruz.

#BoğazKöprüsüSeyirTerasıOlsun


Not: Bu projeye "intihar olayları artar" düşüncesi ile sıcak bakmayanlar için;

1) Akacak kan yerde durmaz 2) Kişi arzu ederse, biner taksiye yine köprüde intihar eder. 3) Bu düşünce ile Eyfel Kulesini de kapatmak mı lazım? 4) Gerekirse "çelik file" yapılabilir.  5) Köprü ilk yapılırken yaya geçişi hesap edilerek inşa edilmiştir. Statiği, yaya geçişlerine uygundur. 6) Köprü ilk seneler yaya geçişlerine açıktı.         
Sevgilerimle
Cem Polatoğlu

Bu Makale 16.01.2014 - 10:10:52 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.