Sabahattin Duman

Bodrum Üçbuçuk

Komple bir ürün olarak "Bodrum".

1996'a kadar tatlı karlarla geçen yıllar ve sonrasında daha kaliteli oteller yapılmasına rağmen sürekli fiyat ve kar erozyonu yetmez gibi "Yüksek Sezon"un 45-50 güne kadar düşmesi bir şeyler yapmak gerektiğini ve Bodrum için alarmların çalmaya başladığını gösteriyor.

Antalya Belek, Side, Lara ve Kundu bölgeleri neredeyse tüm yıl açık, Kemer ve Alanya 6-7 ay sezon yaşıyor. Doğal olarak çok tercih ediliyor ve en iyi personeli istihdam ediyor.

Bodrum'un bu durumu ile ilgili hemen her kafadan bir ses, bir fikir çıkıyor. Ama her fikir üreten en fazla 2-3 ayakla çözüm üretmeye çalışıyor. Karanlıkta ıslık öttürmeye benzeyen bu çabalar gerçek çalışmaların yapılmasına engel teşkil etmektedir.

Bu sorunun oluşumuna kimler etki ettiyse sorunun çözümü de onlardadır. Peki kimleri hatası var bu durumun oluşmasında?

En büyük suçlu olarak kar hırsına kapılan otelciler ve kar azalınca kaçan tur operatörleri görünmekte ama aslında öyle mi?

Dolaylı vergi ve enerji fiyat artışlarıyla hükümetler, Haziran ortalarına kadar çamurla kaplı sokaklara mahkum eden belediyeler, ilgili dönemde iş makineleri ile ortalığı kasıp kavuran inşaat firmaları, pahalı taksi ve minibüsler, hanutçuluğu önleyemeyen esnaf,zabıta ve emniyet yetkilileri, hasta için komisyon dağıtan hastaneler, 19 mayıstan önce açılmayan gece kulübü ve aquaparklar, Bodrum'u sadece deniz, kum, güneş gösteren yerel acenteler, otelcinin düşük sezonda odadan yaptığı zararı kurtarmasına engel olan ve haksız rekabet yapan restaurantlar.... Bu liste uzar gider ve sonuçta bu durumu neredeyse tüm Bodrum'un ve Bodrumlunun hazırladığı sonucu çıkar.

Sonuç olarak çözümü tüm Bodrum ve Bodrumlu bulacaktır.

Bodrum üçbuçuk aya kıstırılacak bir destinasyon olmadığını fiziksel ve beşeri alt yapısı çok üst düzeyde olduğundan kolaylıkla aşarak kanıtlayacaktır.

Bu Makale 10.02.2014 - 10:22:41 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.