Eda Özsoy

Başbakan'dan turizmcilere mesaj var

Ege’nin en büyük turizm yatırımı olan Efes Kongre Merkezi’nin resmi açılışı, Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı.
 
Açılış aslında tam anlamıyla bir şov niteliğindeydi. Başbakan, turizm sektörüne yönelik mesajlarını bu açılışla birlikte aktardı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, bir yandan seçimler öncesinde hükümetin de desteğini arkasına aldığını herkese gösterirken, bir yandan da büyük çabalar sonucunda inşa edilen yapıyı açmanın gururunu yaşadı.
 
TÜRSAB yönetimi tam kadro açılıştaydı. Efes Kongre Merkezi’nin temelini atan Atilla Koç, bakanlığı döneminde kongre merkezi inşaatını en az 20 kez ziyaret eden Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de açılıştaydı. Günay'ın salona girmesiyle birlikte turizmcilerin ayağa kalkıp, kendisini alkışlaması dikkat çekti.
 
KOMER’in açılışı nedeniyle çok da alışık olmadığımız güvenlik tedbirleri alınmıştı. Protokol davetlileri ve halkın giriş yapabilmesi için ayrı bir yol oluşturulmuştu. Öğle saatlerinde bomba araması nedeniyle tüm KOMER boşaltıldı, personel dahil herkes dışarı çıkartıldı.
 
HAREMLİK SELAMLIK BÖLÜM
 
Daha sonra protokol davetlileri,  çadır şeklinde kurulan odalara alınarak tek tek arandı. Davetlilerin elindeki kalemler, çakmaklar bile alındı. Salona geçen davetliler, Başbakan Erdoğan’ı uzun uzun beklemeye başladılar.
Bu sırada protokolün hemen arkasında halkın Başbakan ile buluşması için özel bir bölüm ayrıldı. Kadınlar ile erkekler ayakta ayrı bir bölümde yerlerini aldı.
 
İhtiyaçlarını gidermek isteyenler için tuvalet ihtiyacı oluştu ancak Başbakanlık korumaları tuvaletlerin büyük bir bölümünü güvenlik nedeniyle kapattılar. Bir sure sonra da davetlilerin salondan dışarı çıkmaması istendi.
 
YERİ DE PARAYI DA VERDİK SİZE
 
Uzun bir bekleyişin ardından salona Başbakan Erdoğan girdi ve salon bir anda AKP bayraklarıyla dalgalandı. Başbakan’ın konuşmasında turizm sektörüne yönelik önemli mesajlar vardı. Başbakan, öncelikle bu merkezin istenilen tarihte bitemediğini belirterek kendisinden özür dileyen Başaran Ulusoy’a yanıt verdi. Erdoğan dedi ki, “Yeri de parayı da verdik. TÜRSAB’da para da bol maşallah. Keşke 4 yıl önce bitirseydiniz”
Sonra da hemen arkasından TÜRSAB’a teşekkürlerini iletti Erdoğan…
 
Başbakan konuşması sırasında İzmir’deki CHP’li yerel yönetimlere çattı. İzmir’de böyle bir kongre merkezi olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Madem turizmi çok seviyorsunuz, o zaman siz yapın” dedi.
 
Türkiye’nin 2023 hedeflerinden bahsederken, dili sürçerek 50 milyar yerine 50 milyon dolar turizm geliri olduğunu açıkladı. Sonra da ‘Bunlar iktidara gelirse turizm çöker’ diyenlere yanıt verdi. Aslında Erdoğan’ın tüm konuşmasını özeti buydu: Biz, turizmi çökertirler iddialarının aksine bu sektörün arkasındayız, destekçisiyiz.
 
Başbakan bunu rakamlarla da izah etmeye çalıştı. Antalya’ya yaptığı yatırımları anlatırken, Belek’e giden yolun bir ucube olduğunu ve kendi iktidarları döneminde düzeltildiğini vurguladı. Başbakan, İstanbul’da oda fiyatlarının uçtuğunu, ülkemize turistlerin ‘tıklım tıklım’ geldiğini anlattı. Konuşmasının sonunda verdiği mesaj ise oldukça anlamlıydı:
 
Marifet iltifata tabidir. Bunları beklemek bizim de hakkımız.
 
İşte Başbakan konuşmasını bu sözlerle tamamladı. Bundan sonrasını siz sevgili turizmcilerin taktirine bırakıyoruz.
 

Bu Makale 31.10.2013 - 15:48:21 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • hüseyin 07.11.2013 - 06:43

    haberlerinizi takip ediyorum guzel haberler yapiyorsunuz turizmle ilgili bene nilgun hanimin gazetesinde firsat buldukca haber yapiyorum size basarili bir is yasami diliyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.