Cem Polatoğlu

GEZi PARKI TURLARI bu kez gerçek !

Malumunuz, 15 senelik Basın Kartı sahibi Turizm yazarıyım. Kürtaj'ın yasaklanma tasarısına ithafen Kumarhane Yasağı'nı örnek vererek, "yasaklarsan ya yurtdışında çaresi bulunur, ya da merdiven altına iner" muadili yazı yazmış, "başlık okutturur" felsefesiyle de "KÜRTAJ TURLARI" ibaresini kullanmıştım.

              Bu bloğum yazarı olduğum web sitesileri ve gazetelerde çıkınca, bazı etkililer ! üzerlerine vazife çıkartarak 3 saat içerisinde seyahat acentalığı belgemi sorgusuz sualsiz iptal etmişlerdi. Oysa, "haydi kürtaj turları" gibi bir turun fiziken imkanı olmadığı gibi yazımda 2 tur şirketimin isimleri dahi geçmemişti. Ama bakın ne öğrendim? "Başlık Şirket Kapattırır"

                  Benzeri durum Gezi Parkı olaylarında da yaşanıyor. Birkaç iş adamı ve sanayicimiz gezi olaylarında taraf olmuş, bu durumdan vazife çıkartan etkililer ! şimdiden kollarını sıvamıştır. Yakında bu iş adamları ve şirketlerine vergi, usulsüzlük hatta "kapatma cezaları" gelirse, inanın en az şaşıran ben olurum.


                 Bundan bir süre önce, Ulusal barışın kalıcı olması durumunda, savaş sembolü bölge, yer ve objelerin uzun dönemde turistik ören yeri ve müze haline dönüşebileceğini dünyada ki örnekleri ile yazmıştım. Kandil'in bu süreç sonunda Kuzey Irak'ın turistik bölgelerinden biri haline gelebileceğini belirtmiştim. Başlığım da "KANDiL TURLARI". Elbet, tüm yazılarımda olduğu gibi bu yazılarımda da kinaye, espri ve şaka vardı. Tabi anlayana. :))

 
                 Ancak bu kez gerçek !

              Malum eski şirketimin infazı sonrası diğer şirketim "tur andiamo" ile, ufak tefek ama butik işler yapmaya çalışıyorum. Ne yazık ki bu şirketim aracılığı ile sezonda güneye ve İstanbul'a getirmeyi planladığımız 3, 5 İtalyan müşterim de bu süreçte turlarını iptal ettiler.  Ben bir yandan otellere yatırdığımız paralarımızı kurtarmaya çalışırken, İstanbul'da bulunan ve "Gezi Parkı" ve olaylarına ilgi duyan İtalyan tur şirketi sahibi arkadaşım, yapacağımız ilk İstanbul turunda müşterilerine "Gezi Parkı Turu" yaptırmamı ve bunu programda yazılı olarak belirtmemi talep etti.

 
               Nitekim, Mısır'da ki olayların hemen ardından, TÜRSAB'ın (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) organizasyonu ile katıldığım Mısır gezisinde, biz dahil tüm dünya turistlerinin TAHRiR MEYDANI GEZiSi yaptıklarına bizzat şahit olmuştum.  Bu durumda biz tur operatörleri de GEZi PARKI TURU'nu programlarımıza dahil etmeye başlayacağız gibi gözüküyor.
Haydi hayırlısı.


               Bir Turizmcinin yorumu; 35 senedir yurtdışından gelen turistlerle birebir haşır-neşir olan turizmci olarak gözlemimdir; ilk kez yabancıların ülkemize ve insanlarımıza bu kadar saygı ve sevgi ile baktığını görüyorum. 31 Mayıs'a kadar, özellikle Avrupalı ve Amerikalıların gözü ile muhteşem doğa ve tarihi güzellikleri bulunan 3.dünya, Ortadoğu, Arap ve ilkel bir ülke olarak görülen Türkiye ve Krala, Devlet başkanına itaatkar klasik Ortadoğulu. Hürriyeti elinden alınmış, mazlum, onun yerine karar verenlerin, düşünenlerin! olduğu, hür iradesinin elinden alındığı, kadınların hor görüldüğü, kapatıldığı, dövüldüğü, öldürüldüğü, tecavüzün hak, hak aramanın suç olduğu, ezik, ürkek, kişiliksiz, yapılanlara ses çıkartamayan bir toplum olarak görülüyorduk.

                 ARTIK DEĞiL...


              Evet, bu olaylar nedeni ile bizler, yani devletimiz, milletimiz dolaylı da olsa büyük maddi kayıplara uğradık. Çok üzüldük. Şükür olaylar dinginleşti. Ancak bu süreçte parayla kıyaslanamayacak kazanımlarımız oluştu. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, Artık hiç bir yabancı bizleri özgürlükleri ellerinden alınmış, kişiliksiz koyun sürüleri olarak görmeyecek. Artık bu memleketten kaçmanın planları değil, çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmanın planları yapılacak. Bugün, buna mesleğimiz dolayısı ile ilk biz turizmciler şahidiz. Yakında sizler de şahit olacaksınız.


Etkiliye ekstra not;


Sayın Etkili; Henüz yapılmış ve yapılacak böyle bir tur yoktur. Ancak bu kez İtalyan Partnerim ciddi olarak bu turun programa konmasını talep etmiştir. Mahsuru var mıdır?
Cem Polatoğlu
(yoğurdu dondurarak yiyen turizmci)


Not2) BARACUDATOUR'un durumunu merak eden gerçek dostlarıma;

İdari mahkemeye yaptığımız başvurumuz reddedilmiştir. Avukatın yorumu; Durum "maddi" temellere dayanmadığından dolayı mahkeme kendini takipsiz kılmıştır. Bu nedenle Birliğin yöneticisinin verdiği kararının üzerine karar verilemez. Burada maddi temelden kasıt; Şirketin fiziki hataları, yer değiştirmesini bildirmemesi, yolcu bırakması, dolandırıcılık v.s.

Bir üst mahkemeye itiraz edilmiştir. Ancak olayın başlangıcından beri beyan ettiğimiz üzere, Türkiye'de hukuki yollar tıkandığı takdirde uzun bir süreç gerektiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesiiçin hazırlıklara başlanmıştır. 35 senelik turizmciyi bu hallere düşüren, tek bir hatası olmayan şirketin yaptığı tüm yatırımları, masrafları, yıllarını heba eden, memleketini dünyaya rezil eden, bu şirkette çalışanların ekmeği ile oynayanlar utansın. (Tüm çalışanların tazminatları son kuruşuna kadar ödenerek işten çıkartılmak zorunda kalınmıştır)
 

Not3) Umarız bu yazı üzerine "eski" arkadaşımız "Serhat Uslan" yine web sitelerinde resmi çıksın diye "CEM POLATOĞLU çok ayıp etti" türünden demeç vermez.


Serhat Uslan ne demişti?

 
CEM POLATOĞLU ÇOK AYIP ETTİ


Cem Polatoğlu, kürtaj turizmiyle ilgili 'böyle bir reklam yapayım, bu reklamın sonucunda müşteri gelsin, işin ticaretini yapayım' gibi bir düşünceyle yola çıktı. Kendisi bu spekülasyonu bir fırsata çevirmeye çalıştı. Çok ayıp etti. Sektörü töhmet altında bırakarak, ikinci bir suç işlemiş oldu. Bu tamamiyle etik kurallara uymayan bir davranıştır. Belgesinin iptal edilmesi belki Cem Polatoğlu'nu bozmaz ama sektörün korunması adına yapılan iyi bir davranıştır. (Serhat Uslan)

Bu Makale 24.06.2013 - 09:42:50 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.