Zincirlerle yarışmak ve online itibarınızı yükseltmek için atmanız gereken 5 adım

Zincirlerle yarışmak ve online itibarınızı yükseltmek için atmanız gereken 5 adım
Zincir markalarla rekabet söz konusu olduğunda, bağımsız oteller gerek kaynak, gerekse pazarlama bütçeleri anlamında bir handikapın içinde yer alırlar. Ne arkasına saklanabilecekleri 'büyük' bir isimleri ne de problemin üstesinden gelebilecekleri milyon dolarları vardır. Peki bütün bunlar dezavantaj mı, yapacak bir şey yok mu?


TurizmGüncel

Hotelogix İçerik Geliştirme ve Pazarlama Uzmanı Sarah Miller, bağımsız otellerin online mecrada zincirlerle rekabet edebilmek için neler yapmaları gerektiğini kaleme aldı. Miller, mevcut durum ve bağımsız otellerin atmaları gereken adımlar konusunda şu görüşleri dile getiriyor:

BAĞIMSIZ OTELLER AVANTAJLI

''Aslına bakarsanız bağımsız oteller rekabette kolaylıkla öne geçebilirler. Bu oteller, çoklu dağıtım kanallarına odaklanmak veya misafire bir kalem hediye etmek için 30 yöneticiden izin almak zorunda kalan zincir otellerin aksine, hızlı karar alabilme ve uygulama şansına sahiptirler. Bağımsız bir otel olarak yüksek online itibar yönetimi stratejisine sahip olabilir, çok sayıda üst düzey yöneticiden izin istemeden hızlıca uygulamaya koyabilirsiniz. Verilerin ortaya koyduğu üzere, seyahate çıkmayı planlayan insanların büyük bir kısmı online kanallara başvuruyor ve bu nedenle de online mecrada itibar yönetimi son derece önemli.

NORMALDE ULAŞMA ŞANSINIZ OLMAYAN MÜŞTERİLERE ULAŞABİLİRSİNİZ

Online itibar yönetimi bağımsız otelciler için olmazsa olmazlardandır. Online mecrada markanızı büyütmek, normal koşullarda ulaşamayacağınız müşterilere de ulaşmanızı beraberinde getirecektir. Google Think ve Ipsos MediaCT'nin araştırmalarına göre, seyahatçlerin yüzde 69'u seyahatinden önce seyahat tavsiye sitelerine bakarken, yüzde 57'si seyahat acentelerine, yüzde 56'sı tur operatörlerine, yüzde 43'ü aile ve arkadaşlarına ve yüzde 30'u resort dergilerine ve yüzde 24'ü sosyal medyadan bilgi alıyor.

Aşağıda, başarılı bir onine itibar yönetimi için yapmanız gereken bazı noktaları açıklıyorum.

Online mecraya optimize olun

Online ortamda varlığınız varsa, bunu biraz daha geliştirmek için harekete geçin. Günümüzde web sitesi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Yapmanız gereken şey, seyahat tavsiye sitelerinde ve sosyal medya kanallarında görünürlüğünüzü yükseltmek.

Hedefinizi daraltın

Günümüzde yüzlerce online kanal varken, mümkün mertebe bunların hepsinde olmayı düşünebilirsiniz. Bir online varlığı yönetmek, önemi derecede insan ve finansal kaynağı zorunlu kılar. Bu nedenle, hakkını veremeden varlık göstereceğiniz onlarca kanal yerine, potansiyel müşterilerinize en kısa yoldan ulaşabileceğiniz birkaç kanala odaklanın. Burada zaman harcayın ve onlarla ilgilenin.

İnsanlarla iletişim kurun

Online etkileşimin özü iletişimdir. İnsanlar, örneğin sosyal medyadan size bir geribildirimde bulunmuşsa veya bir soru sormuşsa, onları görmezden gelmeyin. Bunun yerine, herkese samimi olarak yanıt verin. Verdiğiniz yanıtlarda klişelerden kaçının. Şunu unutmayın: İnsanlara verdiğiniz her yanıt, aslında otelinizin verdiği yanıtlardır. Mesela gençlere veya çiftlere sesleniyorsanız, iletişim diliniz buna uygun olmalı.

Müşterilerinizi düşünün

Online mecrada var olmak, sadece reklam anlamına gelmez. Aslına bakarsanız, verdiğiniz mesajların sadece küçük bir bölümü reklam odaklı olmalıdır. Bunun yerine, müşterilerinizin işine yarayacak kullanışlı bilgileri onlarla paylaşın. Örneğin, oteliniz popüler bir merkezdeyse, müşterilerinize mekanların açılış ve kapanış saatleri, özel teklifler ve başkaca önemli konularda bilgi sağlayın. Bunları yaparken belirli yerlerin reklamını yapıyormuşsunuz gibi bir his uyanabilir ama aslında yaptığınız şey müşteriye ya da potansiyel müşteriye yardımcı olmak.

Benzersiz bir deneyim sunun

Son ve en önemlisi ise elbette müşteriye benzersiz bir deneyim yaşatmak. Müşterinize, onların beklentilerinin üzerinde bir deneyim sunarsanız, bu size online itibar olarak geri dönecektir. Ve elbette, müşterilerinize memnuniyetlerini online mecralarda yazmaları konusunda telkinde bulunabilirsiniz.

ZİNCİR MARKALARLA YARIŞABİLİRSİNİZ

Bağımsız bir otel olarak online itibara yatırım yaptığınızda, rahatlıkla zincir markalarla yarışabilirsiniz. Çünlü online mecra buna olanak tanıyor. Hemen hemen hiçbir ücret ödemeden bunu yapma şansınız var. Kişiye özel hizmet vermenizden ve müşteri memnuniyeti sağlama şansınızın daha yüksek olmasından dolayı bunu yapabilirsiniz.''




Bu Haber 23.11.2015 - 15:12:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.