Zengin turistlerden kazanılan gelirle yoksullar tedavi ediliyor

Zengin turistlerden kazanılan gelirle yoksullar tedavi ediliyor
Türkiye'de yurt dışından gelen turistlerin en çok tercih ettiği sağlık merkezlerinden biri olan Anadolu Sağlık Merkezi, zengin turistlerden elde ettiği kazançla, 85 bin dar gelirli hastaya sağlık hizmeti veriyor.


İstanbul'da bulunan Anadolu Sağlık Merkezi yoğun yabancı hasta tedavilerinden sağladığı kazançla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Vakfı tarafından işletilen İstanbul'daki Anadolu Sağlık Merkezi, kar amacı gütmediklerini belirterek 2014'te yoksul hastalara yapılan sağlık harcamasının 13 milyon liraya ulaşacağını öngördüklerini ifade etti.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in konuyla ilgili yazısı:
 
Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Sağlık Merkezi, sağlığın Robin Hood'u oldu. Yurtdışından gelen hasta turistlerin en fazla tercih ettiği sağlık merkezlerinden biri olan hastanede zengin turistlerden elde edilen gelirle yoksul vatandaşlar tedavi ediliyor. Hastaneye her yıl 12 bin zengin turist gelirken, buradan elde edilen gelirle 85 bin dar gelirliye ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor. Yardıma muhtaç vatandaşların tedavisi için her yıl 13 milyon lira harcanıyor.
 
Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Vakfı tarafından işletilen İstanbul'daki Anadolu Sağlık Merkezi, zenginden alıp fakiri tedavi ediyor. Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, vakıf hastanesi olduklarini ve kar amacı gütmediklerini vurgularken, hastanenin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ücretsiz sağlık hizmeti verdiğini söyledi. 2014'te ihtiyaç sahiplerine yapılacak sağlık harcamasının 13 milyon TL'ye ulaşmasını beklediklerini  söyledi.
 
Güven, bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 85 bin ilave muayene, 220 bin tahlil ve 6 bin 250 ameliyat gerçekleştirdiklerini anlattı. Güven, bu hastalara 16 bin gün de yataklı tedavi imkanı sunduklarını bildirdi. 10 yıl içinde bu hastalara yapılan toplam harcamanın ise 53 milyon TL olduğunu ifade etti.
 
YABANCI HASTADA BİRİNCİ
 
Johns Hopkins Medicine ile işbirliği içinde olmaları nedeniyle yurtdışında tanınırlıklarının yüksek olduğunu anlatan Güven, sağlık bakanlığı'nın Medikal Turizm Raporu'na göre, Türkiye'de en fazla yabancı hasta ağırlayan hastane olduklarını vurguladı.
 
Güven, 66 ülkeden hasta kabul ettiklerini belirterek, “Çevre  ülkelerin büyük bölümünde  sağlık altyapısı yetersiz. Bu ülkelerde, tıp teknolojilerinde ve tedavi seçeneklerinde eksiklikler bulunuyor. Diğer taraftan, tanısı ülkesinde konmuş fakat ikinci görüş almak ve yurtdışındaki opsiyonları değerlendirmek isteyen hasta sayısı da oldukça fazla. Ayrıca  Türkiye'deki tedavi ücretleri Avrupa ve ABD'ye göre daha uygun" dedi.
 
KANSER HASTASINDA YOĞUNLUK
 
Güven'in verdiği bilgilere göre, hastanede her yıl 12 bini aşkın zengin yabancı turist tedavi oluyor. Son 5 yılda muayene olan yabancı hasta sayısı yılda ortalama yüzde 67 arttı. Hastaneye daha çok Romanya, Bulgaristan, Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yabancı hasta geliyor. Bu hastalar en fazla kanser tedavisi görüyor. Kanser tedavisi dışında kalp ve damar cerrahisi, üroloji, kadın sağlığı, nöroşirurji, ortopedi ve tüp bebek tedavisi de diğer sağlık hizmetleri olarak öne çıkıyor.


Bu Haber 26.10.2014 - 13:03:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.