Yunanistan'la Türkiye arasındaki turist akışında rekora koşuluyor

Yunanistan'la Türkiye arasındaki turist akışında rekora koşuluyor
2014 yılında Yunanistan ile Türkiye arasındaki turist akışında rekor kırılacağı belirtiliyor.


Azınlıkça.com'da yer alan habere göre, bu yılın ocak - eylül ayları arasındaki dönemde Türkiye'ye gelen Yunanistanlı turist sayısı yüzde 24 oranında artarak 631 bine ulaştı. Artışın bu şekilde devam etmesi durumunda, yıl sonuna kadar Yunanistan'dan Türkiye'ye toplam 800 bin turist geleceği belirtiliyor.

Türkiye'den Yunanistan'a giden turist sayısında da rekora koşuluyor. Haberde yer alan bilgilere göre, bu yıl Türkiye'den Yunanistan'a giden ziyaretçi sayısının bir milyona ulaşması bekleniyor.

Yunanistan, sadece Türkiye'den değil, özellikle Avrupa'dan giden ziyaretçiler açısından da 2014'te büyük bir başarıya imza atıyor. UNWTO Başkanı Taleb Rifai, Yunanistan'ın turizmde yakaladığı başarının planlama, ve rekabet koşullarına uygun olarak pozisyon almanın sonucu olduğunu açıklamıştı.


Bu Haber 01.11.2014 - 11:25:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 03.11.2014 - 03:48

    Komşumuz son 5 yıl içinde Devlet Politikası olarak akıllıca bir Planlı Turizm YÖNETİMİ yaptığından, hemen olumlu sonuçlarını almakta ve Gerçek ŞAMPİYON Madalyasını da Global çapta hak etmektedir Türk Turizminde ise, 7 Yıl çalışılarak 2007de YASA Hükmünde çıkmış olan Devlet Stratejisi son SEKİZ Yıldır unutulmuş olarak, Söylemlerde yaşayan Şampiyonluk iddiaları ile yetinilmektedir? Bu çıplak gerçekler ise, hem Sektörde, hem de MEDYAda gereğince gündeme dahi gelememektedir. SON 15 Yıllık gelişmede Durum BUdur..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.